Poslabšanje kronične bolezni
Spoštovani, imam imunsko pomanjkljivost, nadomeščam si imunoglobuline. Imam dva otroka 3 in 6let.
Zadnje leto imam težave z vrtoglavico in hudo utrujenostjo, bolečino desno v jajčniku, ugotovljen manjši miom, bolečine v sklepih, težave desno od želodca…
Opažam, da je poslabšanje stanja v obdobju med ovulacijo in pred menstruacijo (PMS). Takrat se mi pojavi tudi sinusitis, antibiotike jem res zelo pogosto. V teh dveh obdobjih me bolijo pljuča, vedno desno. Vse diagnostike so nekako v mejah normale. Menstuacije so boleče, ampak ce lahko glavni dan ležim, lahko vzamem samo kakšen blažji analgetik.
Prosim za predloge.
Ali je možno, da gre za endometriozo? Brala sem, da je možno, da le ta napreduje v pljuča.
Ali bi kontracepcija tole ublažila, saj ne bi bilo ovulacij, PMS? Načeloma je ne potrebujem, ker je mož steril.
Je že neznosno. Seveda želijo, da jem antidepresive, kar pa mislim, da ni vzrok.
Spoštovani,
vaše stanje je gotovo kompleksno, zato en tak dopis ne more dati dovolj informacij za resno svetovanje ali oceno vašega stanja. Glede pljučne endometrioze bi rekel le, da je njen glavni simptom krvavitev(hemoptiza) med menstruacijo, vi pa navajate le bolečino, zato mislim, da ne gre za ta problem. PMS bi verjetno res ublažila hormonska kontracepcija in kljub številnim drugim težavam mislim, da vsaj poskus za 4 mesece ne bi smel biti ovira.