pomoč REŠ IVF
Pozdravljne!
Z Rešem sva zmenjena za nov postopek IVF v februarju. Imela naj bi dolg postopek. Zanima me ali se začenja postopek pri njem še vedno z 22 dnem od zadnje menstruacije. Ali mislite, da bo dovolj zgodaj, če se naročim za 22. dan ali pa pridem raje kaksen dan prej in potem ponovno 22.? Za postopek smo se zmenili ze septembra pa sem pozabila vprasat (grrr sem jezna nase). Pa se problem je, ker se mi je ciklus skrajsal na 25 dni…. Tako da res ne vem. Ce poklicem ali naj poklicem direktno njega ali pa v sestre v ordinacijo (malo mi je neprijetno loviti njega ker je vedno nekaj narobe in se potem samo sekiram). Pa se ce mi katera lahko pove stevilko telefona..
Najlepsa hvala za odgovore,
res ste zlate…
Jaz grem v postopek konec feb. na koncesijo.
M naj bi prišla nekje konec feb. (sedaj je bila 6.1.) je pa na 28-30 dni.
K dr. Rešu pa sem naročena sredi ciklusa, to je 12.2. Po mojem bomo takrat se zmenili kako in kaj, potem pa kot ti praviš mnjanmar bom po mojem šla k njemu 22. dan zjutraj po inj. ta prvo Diphereline, se mi tako vsaj zdi. Ko pa pride M 2. dan pa po mojem grem še k njemu da mi da zdravila inj. Menopurja.
Ti se kar naroči, da ne bo zasedeno oz. gužva tisti dan.
Lp, Bata.
Zdravo punce !
Prosim za nasvet vse tiste ki ste delale IVF pri Rešu. Namreč že nekaj let s partnerjem poskušava da bi normalno zanosila vendar najbrž ne bo šlo. Sem pol leta od laparoskopije in HSC, kjer so mi odstranili žarišča endometrioze. Do sedaj sem jemala klomifen, s katerim pa mislim da ni bilo željenega učinka. Svoje lastne ovulacije imam, vendar se preprosto ne prime.
Sedaj se v začetku marca dogovorjena z Rešem da se dogovorimo o postopku IVF. Mi lahko katera od vas opiše kako stvari potekajo pri njem?
Mislim okoli čakanja, plačniško ali samoplačniško,…
Hvala v naprej!
Zivjo!
Potek postopka je razlicen. Vse je odvisno od starosti. Na prvem pregledu imas ultrazvok (kjer skoraj pri vsaki ugotovi PCO) partner pa spermiogram. Potem se z njim pogovoris. Jaz sem bila pri njem ravno tako pol leta po laparo in histero ter jemanju klomifena in smo se zmenili kar za postopek. Midva sva bila mnenja, da nimava vec kaj cakati in se je strinjal. Jaz sem imela postopek na koncesijo. Ne vem kaksen kljuc izbire ima, vem pa, da ne bi bila pripravljena placati in bi zelela, da mi pojasni kdaj lahko pridem v koncesijski postopek. Neumno se mi zdi placevati, ce imamo 6 postopkov zastonj. Je pa res, da sva mlada in se nama se ne mudi. Sva pa bila pri njem na pregledu septembra, v postopek pa sva sla sedaj v februarju.
Midva imava pa drugačno izkušnjo – dolgo je trajalo, da je sploh hotel dr. reš kaj slišati o tem, da bi začeli s postopkom (prej sem bila v MB na dveh inseminacijah, ampak ker to za najin primer ni učinkovit postopek (mož je vse ok, celo dr. reš pravi super, jaz pa ima PCO in pretežka sem), sva šla na predlog moje G k njemu. Naju je prvič odpravil s tem, da moram shujšati in potem se vidimo. Verjetno je vsem jasno, da to ni tako preprosto in da se to ne zgodi čez noč in da se s tem ukvarjam že več let. No, potem sva še prišla 4x in vedno isto. Meni je kar pobral voljo (in sem za eno leto dala vse vstran), ampak imam super moža, ki je rekel: greva spet (naroči se jutri)in sedaj se ne bova pustila odgnati. In res, je spet dr. nekaj začel o hujšanju in naj prideva drugič in malo razmisliva in sva rekla, da že vse veva. No, potem pa poskusimo je rekel in tako sva sedaj v prvem postopku 8se že pridno pikam in v torek imam prvi UZ. Upam, da bo vse ok in da bova prišla vsaj do transferja (oziroma še akm naprej – mož je taki optimist, da še mene malo okuži s tem – menda je to tudi pravi miselni pristop). Tako, da včasih je očitnio treba biti malo trmast pri dr. Rešu in se potem stvari hitro prestavijo. Nama je povedal, da je treba na koncesijo dolgo čakati 8okrog 6 mesecev) in da je opcija samoplačniško prvič in potem drugič na koncesijo, ko pa ti ni treba tako dolgo čakati (malo protekcije za samoplačnike). Jaz sem imela probleme z njegovim odnosom, ampak sedaj sem se s tem sprijaznila in pač gledam nanj kot strokovnjaka, kakšno grobo besedo preslišim in pogledam moža, ki me pomirjujoče pogleda in si mislim, cilj je pomemben. Ko jaz zadeve sprejemam pozitivno, se mi vse zdi bolj v redu, če pa sem jaz cela napeta in nervozna, tako tudi doživljam posvet v ambulanti. Ko me je učil dati injekcijo, sem bila tako v učenju, da še vedela nisem, kdaj me je piknil, samo rekel je, no zdaj si pa kar sami stisnite noter. Mož pa je nadzoroval pripravo injekcije in sedaj imava tudi doma pošteno dleitev dela (on pripravi, jaz piknem).
Sem se zelo razpisala … Mogoče bo kaj koristilo komu. Vse dobro vsem, pa veliko volje in vztrajnosti nam vsem.
B