Najdi forum

pomoč prosim

hay,
mi lahko kdo pove kak domač recept za sor pri 4.mesečniku. Danes je že vse zaprto in ga full muči, pa tudi k pediatru ne moremo preko vikenda.
Za odgovore vam bom zelo hvaležna,
lp, Mojca

Pojdi v lekarno na Miklosicevi ( oziroma v dezurno, ce nisi iz LJ ) in naj ti dajo Daktarin. Dobis ga namrec tudi brez recepta, bi ti ga predpisal pa tudi zdravnik. To je gel, s katerim mu namazi usta, v parih dneh bi moralo biti OK

Jaz sem v knjigi od dr. Kurt Kanclerja (zelo priznan starejši mariborski pediater), Želim zdravega otroka, prebrala, da se na soor posiplje malo sode bikarbone. Poskusila pa še nisem.
Upam da bo to ok.

lp

Da, najboljše je, če skočite v dežurno lekarno po pravo zdravilo, drugače pa lahko za prvo silo sčistiš z raztopino sode bikarbone.

Kopiram post od skrbne:
Soor: na prelikano gazico ali na vatirano palčko daj raztopino sode bikarbone (1 žličko na 2 dcl vode) in očisti. Če ti znese, si gazico ovij okoli prsta in “popraskaj” po jezičku. Predvsem pazi, da se tebi ne naseli na dojke!!
Sicer tudi sama priporočam skok v dežurno lekarno – daktarin oralni gel, maži več kot teden dni.

T.

MI smo to pozdravili z zelo sladko vodo. Po nasvetu pediatrinje. Je pa res, da je bilo še čisto na začetku in samo po jezičku. Vatirano palčko pomočiš v raztopino in drgneš po ustih, jezičku. Voda mora bit res zelooo sladka. Na npr. en deci vode dve veliki žlici sladkorja. Pomaga, vendar moraš bit vztrajen . Je pa seveda dober tudi Daktarin oralni gel, kot so ti svetovale že pred mano.
Pozdravčki!
Valerija!

Mi smo ga z Daktarinom odpravili z enim dnevom. Si pa moraš tudi bradavice mazat, če še dojiš!

Pozdrav

Tudi jaz sem brala, da se da pozdraviti to s sladkano vodo. Pri nas pa je rulal Daktarin. Mazala sem si tudi bradavice.

Srečno!

Če še ni zelo napredlovalo, se lahko preventivno obriše z gazico, samo pazi, da ne poškoduješ tkiva.
M

Mojca Berdnik Vozel

New Report

Close