pomoč pri boju proti bolham
Vem, da se je o tem že velikokrat pisalo in da sem v preteklosti tudi jaz že kdaj vprašala. Ampak tokrat pa res ne vem več, kaj naj še naredim. Ne znebim se bolh.
Kuža je bil v teh tednih že tolikokrat napudran s protibolhšjimi praški, nasprejan, kopan, dobil je exspot… stanovanje sem v dveh tednih že trikrat šla generalno čez – biokill povsod, pranje vsega, kar gre v pralni stroj, nekaj stvari sem celo zmetala v smetnjak, sesanje, pomivanje s parnim čistilcem, ampak bolhe so v roku dneva, dveh nazaj. Tudi na kužku, ki je zaščiten z exspotom. Kaj naj še naredim? Stanovanje je veliko in v dveh nadstropjih in porabim za ta čiščenja skoraj cel dan. Pa se majhnega otroka imamo in me še zaradi njega skrbi, ker je toliko praškov, pršil in vsega v stanovanju. Da bolh ne omenjam 🙁
Če ima kdo še kakšno idejo, lepo prosim zanjo.
Najprej ugotovite, če ima pes leglo bolh v svojem ležišču. Če ga ima, boste morali ležišče zamenjati.
Pri nas smo ugotovili, da imamo bolhe v kavču, na katerem je pes običajno ležal. Kavč smo odstranili (pri nas smo ga kar sežgali, ker je bilo bolh res nešteto). Potem sem v trgovini za male živali kupila sprej Advantix in nasprejala vse ostale površine v stanovanju (tla, stole, tapecirano pohištvo, skrite kotičke pod omaro…). Za piko na i bi morala kupiti še ampule proti bolham, pa so se mi zdele drage, zato sem vzela šamponn… pa ni tako dober, saj ima pes še vedno kakšno bolho. v stanovanju pa bolh ni več. sprejanje sem ponovila dvakrat v presledku enega tedna.
upam, da vam uspe, Eva
Pa obvezno dajte psu kaj bolj učinkovitega proti bolham kot je Expot – ta je po mojih informacijah najmanj učinkovit med vsemi kar se jih dobi pri nas.