Najdi forum

pomivalni stroji

Kupujem si pomivalni stroj, edino eno sem se odločila, da bo Bosch. Ampak vseeno je polno modelov in sploh ne vem katerega.

Me pa zanima – uporabnost tega dodatnega predala za pribor – če je OK? Je boljše kot košarica?

Pa ti boljši modeli – imajo omejeno porabo vode – eni celo do 6 l. A to pomeni, da je več ne porabi? Ker meni je čudno, kako potem opere… Zato me zanimajo izkušnje.

In kaj še mora imet?

LP

zdravo,

sem jaz ravnokar tudi delala skoraj da dizertacijo na pomivalnih strojih in sem bila tako kot ti od začetka že trdno odločena, da bo Bosch. Na koncu, po obletanih kar nekaj trgovinah in predvsem po pogovoru z znancem oz. prijateljem, ki prodaja in tudi servisira gospodinjske aparate v verjetno naši največji trgovini glede tega, pa ni bilo tako…

Pri pomivalcih moraš gledati naslednje stvari:

– vsi trije razredi A (energetska učinkovitost, učinkovitost pomivanja in učinkovitost sušenja)
– aquastop funkcija proti izlitju
– glasnost pod 50 dB
– uradni serviser oz. uvoznik za firmo v SLO
– 3 temperature
– priporočljivo še: opozorilna lučka za sol, nastavljiva zgornja košara

Pravi, da več kot to družina ne potrebuje in da tudi finančno ne priporoča, saj so današnji pomivalci namenjeni za dobo do največ 6-7let, potem začnejo crkavat, manj elektronike kot je, bolje je, tudi po izkušnjah reklamacij kupcev.

Najboljši in najbolj zanesljivi naj bi bili Miele, vendar je tudi cena temu primerna. Močno odsvetuje Beko, Whirpool, Zanussi, Korting, tudi za Gorenje pravi, da raje ne kot ja. Prednost pri Gorenju je 5-letna garancija… Največ za svoj denar glede na kakovost, zanesljivost in kaj programsko ponuja naj bi ponujali Candy, za katerega sem se na koncu tudi sama odločila. Če iščeš velik pomivalni prostor oz. praktične in nastavljive košare, boš verjetno težko našla boljše kot pa pri Candyu, vsaj jaz nisem…. Electrolux naj bi bili tudi ok…

Za Bosch pa pravi, da so zanesljivi, vendar preplačaš predvsem zaradi imena in da recimo tam za okoli 20% dobiš pri Candyu enako. Pravi, da je prodajalcem v teh največjih trgovinah, tudi njemu, naročeno, da naj hvalijo in ponujajo predvsem Bosch, od katerega zaradi marž in tega(se ne spoznam preveč) lahko največ zaslužijo na 1 kos prodanega, pač marketing…

Bosch je precenjen, plačuješ brand.

Ma jaz sem pa slišala, da se Candy kvari… In mogoče je Bosch precenjen, vsaj pri nas – dvakrat višje cene kot v Nemčiji – res je. Gorenje tudi jaz nočem, za Miele so rekli, da se zdaj kar hitro kvarijo, pa cena – ne hvala… če je kaj precenjeno je miele. Gorenje nočem, poznam…

Bosch bo sigurno… Je kar OK, imam pa tudi pralni stroj in je mega. Mojemu so ponujali službo kot vodstveni tehnični kader, tako da malo pozna in je OK, pravi pa tudi sam, da so ene funkcije pretiravanje, da se ne rabi… Sprašujem torej bolj ženske :))) Moški itak ne bi imeli nič, važno da ima TV ne vem kake funkcije 🙂
Edino še Siemens, ampak se mi ne da več delat študij 🙂

Imam Boschev pomivalni stroj in mi je crknil 31.12.2011 zvečer. Star je malo več kot 10 mesecev. Kupil sem ga zaradi tega ker so vsi govorili da je boljši kot Gorenje in da ima najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.

Takrat sem za stroj prejel 2 leti garancije. Gorenje ima 5 let.Zame bo odslej igrala veliko vlogo ob nakupu dolžina garancije.

Odločite se pa sami

Imam Bosh pomivalni stroj star 2 leti. Prej sem imela Elektrolux.
Moram povedati, da sem nad Boshem ZELO razočarana. Po končanem pomivanju bi bilo najbolje, da sama na roke še enkrat pomijem in zdrgnem posodo. Res neverjetno kakšna razlika, mi je zelo žal, da nismo kupili Elektrolux. Vso posodo prej oplaknem, nobenih velikih ostankov, čistim filter, vsaj enkrat na teden dodam v stroj kis, da se naj bi čistil ampak res sem jezna. Vsakemu povem, da Bosh kot pomivalni stroj NI v redu.
Všeč mi je bil zato, ker ima posebej predal za pribor, kar pa moram pohvaliti je res super.

1. Gorenje nima 5 let garancije, vsaj v mercatorju ne.
2.bosh je res precenjen..imam sušilni stroj.
3.Vse naštete funkcije in še zamik časa ima tudi moj pomivalni pa je bil 240 €.(brez dodatne košare)
4. Beko ima 5 let garancije(žal ga v mercatorju niso imeli)
5. Prejšnji stroj je crknil prekmalu, pa je bil gorenje.Poleg tega nov ni tako lepo opral kot mi sedaj ta, ki je neke leve firme. Tudi če čez 5 let totalno rikne, mi ne bo žal
LP

Moj prvi pomivalni stroj je bil bosh – ZAKON, po 15 letih sem ga zamenjala,seveda brez pomislekov sem vzela bosha top model za1.000 €, ampak sedaj sem hudo razočarana nad njim. To ni več to, kar je bil. Če želim, da je posoda vsaj približno pomita, jo moram splakniti pod vodo, preden jo naložim noter, zelo paziti,da se slučajno, kaj ne prekriva…, v glavnem bosha nikoli več!!

Ojoj, zakaj nisem prej tole prebrala – sem ga namreč šla kupit in to ne tistega ta poceni :)))

Mislim, da je v redni prodaji okrog 900 eur, dala sem 740 – z malo pogajanja… No, uzdaj bom pa videla kako bo 🙂 Ima tudi predal za pribor sem ravno zato kupšila dražjega.

Sicer po mojem že itak zdaj namenoma delajo bolj krš stroje… Logično…

Ma moja mama ima tudi xy firmo, pa ji dela super. Ena znamka – nikol čula… dela že vsasj tri leta super.

New Report

Close