Najdi forum

pomirjevala za pse

HI,

zadnjič sem na radiju ujela, da obstajajo pomirjevala za pse – primerna za pomiritev, če se pes boji pokanja petard. Ve kdo kaj o tem?

Moje osebno mnenje je, da se hje potrebno pomirjevalom izogibati! Če že, poskusi z baldrijanovimi kapljicami, izogibaj pa se vsej kemiji!
Se tvoj pes boji petard? Če se, pa se ne boji TV-ja npr., ti priporočam, da v času pokanja daš volumen bolj naglas, okna zadelaj s kakšno staro rjuho, da prepuščajo čimmanj zvoka, če ga motijo rakete, zakrij okna s temnim blagom ali raketami. Kužka zaposli s čim, kar mu je všeč. Nikar pa ga ob morebitnem paničarjenju ne jemlji v naročje, ne tolaži ga ipd.
Žveči mentolove čikgumije, da ne “zavoha tvojega strahu ali vznemirjenja”.

Čimmirnejše praznike vama želim!

Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Živjo,

tudi moj španjelček se vsako leto bolj boji petard. Čeprav se ob poku delam, kot da ni nič narobe, stisne rep med noge in že teče proti domu. Čeprav sem zunaj šele minuto, ga nič ne ustavi. Lani sem šla na posvet k veterinarju in so mi svetovali Apaurin, ki sem mu dala dala zadnje dni pred novim letom, ko je bilo zunaj najhujše. Učinkuje tako, da več spi, saj gre za pomiritev. Čeprav ni bil zunaj nič bolj pomirjen, pa se mi je zdelo da je doma vseeno bolje.

Upam, da bo poka nje čimprej mimo, ker mi gre precej na živce.

Uživajte s svojimi ljubljenčki.

Tudi jaz sem dobila pomirjevalo za psičko in ne vem, če je kaj pomagalo, ker je ponoči počilo in je ravno tako pogledala ven in postala živčna.
Jaz sem že začela upoštevati nasvet, ki ga je dala Yo in se mi zdi, da je psička prej pomirjena. Ko poči ne reagiram, če pa se vznemiri, jo pokličem in ji mirno kaj govorim.

Upam, da bo čim manj pokanja

LP

New Report

Close