Pozdravljeni,
želela bi korekcijo globokih gub od nosu proti ustom. Razmišljam o polnilu z lastno maščobo ali umetnih polnilih (puragen?). Prosim, da mi predstavite bistvene razlike med prvim in drugim postopkom in kateri je priporočljivejši. Zanima me tudi čas okrevanja v obeh primerih. Stara sem 36 let.
Za odgovor v naprej hvala.
lp, Miša
Pozdravljeni
Polnjenje z lastno maščobo je poseg pri katerm vam maščobno tkivo vzamemo (na primer iz trebuha) ustrezno prirpavljenje celice nato vbrizgamo na željeno mesto. Običajno je potrebno psoeg ponavljati saj navadno preživi okoli tretjnina celic.
Polnila so bolj praktična saj odvzem tkiv ni potreben rezultat je predvidljiv tako po dodanem volumnu kot po trajnosti. Najpogosteje uporabljamo preparate hialuronske kisline (hyalgan, restylan delujeta okoli 3 do 6 mesecev ter Puragen ki je nekoliko dlej delujoči preparat – učinek je opazen 6 do 8 mesecev) trajen učin ek dosežemo z Aquamidom …
Običajno se ob pregledu in analizi dogovorimo kateri način je najustreznejši..
Po ubirznaju polnil je čas okrevnaja kratek , dan dva učasih dan več je prisotna oteklina ki nato splahni…Ob ubrizganju maščobe je oteklina nekoliko dolgotrajnjša ( do teden dni)
Lep pozdrav
Aleš