Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Polna bolniška ali polovični delovni čas

Polna bolniška ali polovični delovni čas

Prosim za mnenje.

PDP imam junija in me zanima, kaj se mi finančno bolj izplača…sedaj in glede porodniške, da sem v polni bolniški in grem potem na porodniško ali da delam 4 ure, ostale 4 pa sem na bolniški.

hvala

o

Finančno je boljše da delaš 4 ure in si na bolniški samo 4. Tako za trenutne prihodke kot za porodniško.

Malo si vse spravi na papir pa bo vse bolj jasno. Odvisno kakšne prihodke imaš in kolikšen odstotek ti predstavlja “bolniško” zmanjšanje pri mesečnem dohodku.
Če imaš pdp junija ti porodniška nastopi maja. Npr polna bolniška od aprila do maja (zadnji mes pred nastopom porodniške) ti ne vpliva na višino porodniške, ker papirje že prej odneseš na CSD. Pozna se ti edino pri tem zmanjšanju zaradi bolniške. Ker je že skoraj konec marca, imaš verjetno še vsaj obvezni del dopusta za pokoristit (10 dni ki jih ne moreš prenesti v naslednje leto-razem mogoče po drugačnem dogovoru z delodajalcem), ki je polno plačan. Pač razmisli in preračunaj.

V kakšnem primeru pa sploh dobiš polovični delovni čas?

to tudi mene zanima,v kakšnem primeru dobiš polovični del. čas.ali je to sploh mogoče?

dori

Priporočilo za polovičen delovni čas (ali polni) da tvoj ginekolog tvojemu osebnemu zdravniku, ki ti nato napiše bolniško.

LP Tea

New Report

Close