Najdi forum

POKANJE PLOŠČIC

v novembru lewta 2006 smo prenovili kopalnico in WC. Namestili smo keramiko Gorenje. Se3daj se je pojavilo pokanje ploščic (po sredini). Ali kdo ve, zakaj se to dogaja in kaj storiti?

Zaradi podlage! Talno gretje?

Če imate talno, ste morda uporabili napačno lepilo. Naj bi bilo elastično.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

ne gre za talne ploščice, temveč stenske. Pri talnih bi zadevo še razumeli. Ali je mogoča napaka na materialu (ploščice Gorenje) ali pri montaži.

Vnaprej hvala.

Po vsej verjetnosti v podlagi. ploscica naj bi namazala z lepilom po celi povrsini, fuga pa naj bi sluzila, da ploscice ob morebitnih premikih tam skozi “dihajo”. Odvisno je tudi, kaksno lepilo je bilo uporabljeno, ce stena ni zidana oz. je hisa oz.stena knauf ali siporeks, itd. Seveda pa ne vidim in ne morem reci. Najbolje, da reklamiras keramiko in delo, pa bos videl, kaj bo. Sicer pa Gorenje keramika ni najboljsa, vsaj po mojih izkusnjah ne. Smo imeli dva primera kot je tvoj, resili na svoje stroske, Gorenje pa vrgli iz programa.

Ali mi prosim mami7 lahko svetujete, kaako se polagajo ploščice na siporex? sem slišal, da so tudi odpadle po določenem času, ker menda siporex zelo vpija.Ali obstaja kakšen poseben premaz in lepilo, ter fugirna masa?

Zivjo!
Lepljenje ploscic na siporex ali knauf ni nobena umetnost, le lepilo mora biti za ta namen. Najboljsi na trgu je trenutno Mapei Keraflex ali Unihem FlisouritFlex.To lepilo je bolj elasticno in ga podlaga ne vpija.

Pokanje ploščic lahko povzroči, da se podlaga pod njimi širi in nastajajo razpoke v sten. Lahko da je zadaj tudi leseni tram različni materjali gips, ki je prišel v stik z vodo uzrok je lahko tudi potres… Lažje boi bilo ocenit po sliki ali pa odstranitvi keramične obloge.

ni vse samo v lepilu za lepljeneje na siporex zelo pomembno je da siporex premažemo z emulzijo in tako preprečimo prhitro odvajanje vode iz lepila saj se ne more pravilno posušiti ali pa da površina kot je siporex, ki je zelo drobljiva in prašna se ne sprime z lepilom pa naj bo še tako dobro in keramika odpade z lepilom dol.

sam siporex ne more tako potegnit vlago da bi ploščice položene z lepilom pokale. To se včasih dogajalo zaradi cementa, sedaj pa ne, ker ima lepilo daljši čas vezanja.

LP

siporex in gips plošče moramo obvezno premazati za emulzijo, da nardeimo bariero med podlago in lepilom.Brez teg apride do hudih napak in nepotrebne škode.Če mi ne verjamete preberite gradbeniški priporočnik o materjalih in njihovih lastnostih.Glese razpok na ploščicah pa podlago pod ploščicami prevlečemo z fasadno mrežo ali pa nalepimo Schluter-KERDI , ki je iz polyethylen a in prepreči da se gibanja v steni prenašajo na keramično oblogo.Stena se normalno giblje ploščice pa ostanejo cele.Tako je to.Zakaj pa lakiju pokajo ploščice bi moral pa pogledati za keramično podlogo.

Mojstri keramičarji so meni premazali siporex z MAPEI lepilom in gor dali ploščice. Drži!

Kdor ima pa dovolj denarja lahko da gor še emulzijo, mrežico, …

New Report

Close