Najdi forum

pogosto krvavenje

Imela sem že operacijo Stamey,zaradi ponižane maternice.Marca letos sem bila na laserskem posegu,zaradi mioma v maternici,vendar še kljub temu imam pogoste krvavitve.Sedaj so še nekoliko močnejše,kot so bile pred operativnim posegom,zato me zanima vzrok teh pogostih krvavitev,saj se velikokrat pojavijo vsakih štirinajst dni.So tudi zelo boleče.Proti bolečinam sicer že uporabljam zdravila ibroprofen.

Draga Mira,

žal niste povedali koliko ste stari, ker je od tega odvisen tudi pristop. Glede na to, da imate narejeno Stameyevo operacijo sklepam, da rodili ne boste več, poleg tega, da z laserjem zagotovo niso odstranjevali mioma. Z laserjem odstranjujemo spremembe na maternčnem vratu, ki pa običajno ne povzročajo vmesnih krvavitev temveč so drugače nevarne. Če je res šlo za miom, ste verjetno imeli histeroskopijo ali laparoskopijo. Kakorkoli, vzrokov za krvavitve iz maternice je več. Če so krvavitve “funkcionalne” torej izvenciklične oziroma povezane s hormonskimi motnjami, velja uvesti hormonsko zdravljenje, če so organske, recimo take, ki jih ponovno ali še vedno povzroča kak miom v bližini sluznice maternice ali celo adenomioza (v maternično steno vraščena sluznica), potem bi bila ponovno potrebna operacija. Pomaga lahko tudi histeroskopska popolna ali skoraj popolna odstranitev sluznice maternice. Če je vzrok neznan in zagotovo ne gre za rakave spremembe (to je tudi povezano s starostjo in bližino menopavze), potem bi veljalo poskusiti celo s hormonskim materničnim vložkom, kakršen je Mirena. Pogovorite se s svojim ginekologom.

New Report

Close