Najdi forum

Pogosta vnetja

Pozdravljeni, partner žal obožuje analni seks. Jaz ga pa nikakor ne morem. Partner ima tako močan fetiš na analo da dobesedno vsakič ko seksava morava nujno tudi analno, pravzaprav vaginalni spolni odnos traja samo prvih 30-40 sekund in potem takoj zamenja na analo. Jaz mu pustim, ker želim da je njemu lepo. Večkrat sem zaradi tega celo jokala med samim spolnim odnosom tako hudo in odveč mi je že ta analc (on pa tega sploh ni videl da jokam). Pogovorila sva se in on ne želi ničesar spremeniti ali se prilagoditi. Stara sva 30 in 31. Kaj naj naredim da jaz sama pri sebe sprejmem dejstvo da z njim drugače ne bo nikoli ? Zanima me še iz medicinskega vidika ali je to sploh zdravo tolikokrat oz. vsakic prakticirat ? Imam zelo pogosta vnetja nožnice, proteus v urinu uglavnem ni da ni grozno se počutim. Hvala za odgovor in lp, Tina.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 10333, 08.03.2026 ob 19:25

Pozdravljeni, partner žal obožuje analni seks. Jaz ga pa nikakor ne morem. Partner ima tako močan fetiš na analo da dobesedno vsakič ko seksava morava nujno tudi analno, pravzaprav vaginalni spolni odnos traja samo prvih 30-40 sekund in potem takoj zamenja na analo. Jaz mu pustim, ker želim da je njemu lepo. Večkrat sem zaradi tega celo jokala med samim spolnim odnosom tako hudo in odveč mi je že ta analc (on pa tega sploh ni videl da jokam). Pogovorila sva se in on ne želi ničesar spremeniti ali se prilagoditi. Stara sva 30 in 31. Kaj naj naredim da jaz sama pri sebe sprejmem dejstvo da z njim drugače ne bo nikoli ? Zanima me še iz medicinskega vidika ali je to sploh zdravo tolikokrat oz. vsakic prakticirat ? Imam zelo pogosta vnetja nožnice, proteus v urinu uglavnem ni da ni grozno se počutim. Hvala za odgovor in lp, Tina.

Pozdravljeni,

pri spolnih odnosih mora biti dogovor in za vas, pa niti za vajin odnos, ni dobro, da med odnosi trpite.To lahko vodi v resne psihološke in čustvene posledice. Čim prej se postavite zase in dogovorite za način, ki vam bo ustrezal. Če vam je neprijetno in celo trpite, tak odnos ni dober za vas oz. za vaju. Dolgoročno ima taka zveza slabo prognozo.

Analni odnosi prinašajo tudi veliko tveganj oz. zapletov. Pogosto so zelo boleči in poleg psihičnih travm povzročajo tudi poškodbe anusa, mišic in sluznice ter krvavitve. Zaradi poškodb analne mišice zapiralke lahko s časom pride do težav z zadrževanjem blata.

Večje je tveganje za okužbe, saj je analna sluznica veliko bolj dovzetna za poškodbe, zlasti mikro-travme, saj je manj raztegljiva, s tem pa omogoča lažji vstop bakterij in virusov, poleg tega nima zaščitne flore (kot jo ima vaginalna sluznica), kar poveča tveganja za okužbe in tudi za prenos spolno prenosljivih okužb, kot so virusi HIV in HPV (ki je povezan z rakom materničnega vratu in tudi rakom anusa). Zaradi poškodb lahko pride tudi do vaginalnih okužb.

S takimi odnosi si torej škodite, zlasti ker ob njih trpite. Torej morate nekaj storiti. Če je partner pravi za vas, se boste lahko dogovorila. Nikakor pa vas v take odnose ne sme siliti.

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close