Najdi forum

Podarim 3 mlade mucke

In prav nič te ne skrbi, če si morda te tako zaželjene mladiče oddala nekomu, ki leto za letom pobija mladiče tega tvojega mladiča ali jih meče v kontejnerje?[/quote]

To trdiš ti. Jaz zelo vem komu sem dala mladiče. Se zmeniva in jih greva pogledat?
Daj, ne obsojaj ljudi, če jih ne poznaš![/quote]

Kje te obsojam? Sama si rekla, da mladiči tvojih mladičev niso tvoja skrb in ne veš, kaj je z njimi.

Kje me obsojaš? Ob 17.03 si zapisala:

In prav nič te ne skrbi, če si morda te tako zaželjene mladiče oddala nekomu, ki leto za letom pobija mladiče tega tvojega mladiča ali jih meče v kontejnerje?

Obsojaš me, ker trdiš, da sem brez skrbi oddala svojega mladiča človeku, ki bi pobijal njegove mladiče ali jih metal v kontejnerje.

Misliš, da vsi razen tebe oddajamo mladiče prvemu dimnikarju ali inkasantu, ki pride mimo, pa ne se hecat no.

Dam mladiča sam človeku, ki ima srce na pravem mestu. Ampak ti tega ne razumeš, ker človek, ki svoje mačke ne da sterilizirat, ne more bit v redu človek. Daj, premisli mal preden kaj napišeš.

Kje pa dobiš toliko krasnih posvojiteljev?

Žal mi je ampak na provokativna vprašanja ne odgovarjam. Nekateri smo pač uspešnejši…

No, no, no, spet neke domače psihoanalize – za koga misliš, da se imam, da bom sodila, kdo je v redu človek ali ne in to o ljudeh, ki jih sploh ne poznam? 🙂

Napisano je točno tisto, kar sem mislila, ni potrebno tukaj še celega hipotetičnega ozadja izumiti.

Sama si napisala, da mladiči tvojih mladičev niso tvoja skrb. In zato me še vedno zanima, če te vseeno ne skrbi, kje končajo. Ker primernih posvojiteljev je premalo. Zavetišča pokajo po šivih, ampak lastniški mladiči lastniških nesteriliziranih mačk, ki kotijo ob vsaki gonitvi (naj nekdo, prosim, izračuna, koliko mačk je to v dveh letih, če vštejete tudi mladiče mladičev in mladiče mladičev mladičev) pa čudežno dobijo domove.

Realnost je sicer v večini primerov takšna, da večina lastnikov nesteriliziranih mačk (in ne, VanjA, tu ne govorimo o tebi, tu govorim o lastnikih, s katerimi sem se do sedaj pogovarjala o sterilizaciji njihove mačke in ni jih bilo malo) oddaja mladiče premlade, mnogo premlade, stare 6 tednov, prvemu, ki pride mimo. Veterinarsko popolnoma neoskrbljene, ne da bi vedeli, kje te mladiči so in kaj se z njimi zgodi.

Po približnih statistikah, ki jih je pri tako nepreglednem oddajanju težko voditi, večina teh mladičev ne dočaka prvega leta :/

O čemer jaz govorim, to ni tvoja mačka, VanjA, ali moja mačka ali katerakoli posamična mačka in to, da ti uspeš oddati vse mladiče in jih zato smatraš za zaželjene. Govorimo o celotnem področju mačje problematike v Sloveniji in naših odgovornostih, ki jih imamo kot skrbniki mačk.

Naj nekdo pogleda, koliko mladičev je trenutno samov oskrbi Mačje hiše in kje vse so jih našli: in potem se lahko dalje pogovarjamo, kako res ni nobenega problema, če lastniške mačke kotijo leglo za leglom in njihovi mladiči tudi in mladiči teh mladičev tudi.

VanjA resno me zanima.
Prav tako bi rada vedela po kakšnih kriterijih ocenjuješ, da je človek v redu.
Da bom tako uspešna kot ti pri oddaji mačjih mladičev.

No, no, no, spet neke domače psihoanalize – za koga misliš, da se imam, da bom sodila, kdo je v redu človek ali ne in to o ljudeh, ki jih sploh ne poznam? 🙂

Napisano je točno tisto, kar sem mislila, ni potrebno tukaj še celega hipotetičnega ozadja izumiti.

Sama si napisala, da mladiči tvojih mladičev niso tvoja skrb. In zato me še vedno zanima, če te vseeno ne skrbi, kje končajo. Ker primernih posvojiteljev je premalo. Zavetišča pokajo po šivih, ampak lastniški mladiči lastniških nesteriliziranih mačk, ki kotijo ob vsaki gonitvi (naj nekdo, prosim, izračuna, koliko mačk je to v dveh letih, če vštejete tudi mladiče mladičev in mladiče mladičev mladičev) pa čudežno dobijo domove.

Realnost je sicer v večini primerov takšna, da večina lastnikov nesteriliziranih mačk (in ne, VanjA, tu ne govorimo o tebi, tu govorim o lastnikih, s katerimi sem se do sedaj pogovarjala o sterilizaciji njihove mačke in ni jih bilo malo) oddaja mladiče premlade, mnogo premlade, stare 6 tednov, prvemu, ki pride mimo. Veterinarsko popolnoma neoskrbljene, ne da bi vedeli, kje te mladiči so in kaj se z njimi zgodi.

Po približnih statistikah, ki jih je pri tako nepreglednem oddajanju težko voditi, večina teh mladičev ne dočaka prvega leta :/

O čemer jaz govorim, to ni tvoja mačka, VanjA, ali moja mačka ali katerakoli posamična mačka in to, da ti uspeš oddati vse mladiče in jih zato smatraš za zaželjene. Govorimo o celotnem področju mačje problematike v Sloveniji in naših odgovornostih, ki jih imamo kot skrbniki mačk.

Naj nekdo pogleda, koliko mladičev je trenutno samov oskrbi Mačje hiše in kje vse so jih našli: in potem se lahko dalje pogovarjamo, kako res ni nobenega problema, če lastniške mačke kotijo leglo za leglom in njihovi mladiči tudi in mladiči teh mladičev tudi.[/quote]

Ne, me ne skrbi. Znam oceniti človeka. In kdor ima zares rad živali jih nikol ne bo ubijal ali karkoli že.

VANJA ZAKON JE JASEN PREPREČITI SE MORA NAZAŽELJENE MLADIČKE če če skrbiš za njih in so zaželjeni potem ok, na moreš pa kle trditi da so od unga soseda mladiči zaželjeni o katerih teče debata in na moreš kle trditi oh in sploh kaj bi ti nardila če bi ti en tvoje mačke kam odpeljal mi se na pogovarjamo o tvojih mačkah ampak o mačkah čemur post je bil namenjen in ta mačka ni od soseda on ni njuen laSTNIK če bi bil potem bi bila mačka pod nadzorom in na bi imela mlade pri sosedih ki skrbijo zanje torej ponavljam skrbnica lahko z mačko nardi kar če ker je NJENA.sosed se pa lahko poserje pa še kaznovat ga je treba ker je zame primitivno naodgovorno teslo.

Kje pa trdim, da so mladički tistega soseda zaželjeni? To sem rekla ZA SVOJE.
In seveda lahko trdim kaj vse bi naredila, če bi kdo mojo mačko odpeljal na sterilizacijo brez mojega dovoljenja.
In ne sam da trdim vse to bi tudi naredila. Kajti moja mačka ni sterilizirana in tud nikol ne bo.
Pa jo poskusi odpeljati na sterilizacijo, pa boš videl kako se bo končalo. Jaz ti ne bi priporočala.

Mene pa zanima zakaj si tako proti sterelizaciji? Se ti ne zdi da je mačkov že veliko preveč, tvoja muca pa jih ima letno lahko več kot 7?

Nisem proti, če jo kdo da sterilizirat me to čist nič ne moti in čeprav je moje mišljenje drugačno, dopuščam možnost, da se vsak odloč po svoje in mi na kraj pameti ne pade da bi ga poučevala in mi vsiljevala svoje mnenje al ga pa celo napadala kot se tuki kr naprej dogaja.
Ne vem, jaz sem se odločla, da moja muca ne bo sterilizirana in to je to.

Nisem proti, če jo kdo da sterilizirat me to čist nič ne moti in čeprav je moje mišljenje drugačno, dopuščam možnost, da se vsak odloč po svoje in mi na kraj pameti ne pade da bi ga poučevala in mi vsiljevala svoje mnenje al ga pa celo napadala kot se tuki kr naprej dogaja.
Ne vem, jaz sem se odločla, da moja muca ne bo sterilizirana in to je to.[/quote

Ampak saj to nas zanima že ves čas – zakaj? 🙂

[/quote]

Ampak saj to nas zanima že ves čas – zakaj? 🙂

Ampak saj to nas zanima že ves čas – zakaj? :)[/quote][/quote]

Aja, zakaj? Iz preprostega razloga ker sem enkrat eno dala in sem imela potem velike komplikacije z njo. Tega zdej tuki na forumu nisem posebej izpostavila, da ne bi kdo rekel, da delam antipropagando za sterilizacijo. Pri moji mucki je prišlo do komplikacij, kar pa še zdeleč ne pomeni, da bo tud pri drugih. Zato nisem hotela da bi se kdo prestrašil. Se je pač zgodilo, kaj moremo, tud pri ljudeh se včasih zaplete. srčno upam da se pri drugih ne bo.

VanjA,

razmem, da imaš pomisleke pri posegu, če si kdaj bil priča resnim komplikacijam. Vsi tudi vemo, da je sterilizacija resen poseg in da lahko pride do komplikacij in da je vsekakor mačko za peljati k dobremu veterinarju.

Vendar bi, če ostanemo čisto pri vprašanju zdravje mačke, opozorila na par reči, ki zadevajo zdravje nesteriliziranih mačk:

– vnetja rodil in rak na rodilih in seskih se mnogo pogosteje razvijejo pri mačkah, ki neprestano kotijo,

– prav tako lahko pride do resnim zapletov pri kotitvi,

– mačka se v času trajanja breznanja spari z do 30imi samci, pri tem lahko nastanejo resne poškodbe, ogromna možnost je, da se mačka pri tem okuži z virusim FIV (ki se lahko razvije v mačji AIDS = FAIDS) ali levkozo.

Pozdravljeni

ali imate še mucke? Ali mi lahko pošljete kakšen kontakt in slikce

lp
Valentina

New Report

Close