Podancice nujno
ppzdravljeni!!!
Ze ful casa me srbi zadnjica:(najvec ppnoci. Ceprav sem pregledovala ze prej, do malo prej nisem opazila gnusnih podancic;( majhnje migajoce nitke. Vem da obstaja vermox in ga mislim nabaviti pri dr cendar sele jutri . Lako se znebiti madlog? Kako naj sem ziher da nisem okizila otroka in partnerja? Predvsem pa kako maj vem da nimam v sebi laksne ze vecje gliste glede ma to da srbi ze ful dolgo? Hvala lp
Pozdravljeni, podančice so drobne in iz nobene izmed njih ne zraste nekakšna mega-glista. Znebite se jih tako, kot ste ugotovili že sami, do jutri jih ne boste ugonobili z domačimi pripravki. Da se ni okužil še kdo, ali celo vi od njega, pa ne morete vedeti, razen če jih je kdo našel tudi pri sebi ali opravil pregled blata.
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Ali je mozno da sem z njimi okuzena ze nekaj let? Namrec v letu 2009 sem nenavadno shujsala nehote 10kg. Tezave z zelo srbecim zadnjikom so bile tudi prisotne. Opravila sem preiskave ampak blato na pregled glist nisem oddala,saj srbenja nisem omenila. Res pa me je od takrat ogromno srbelo in sem se ponoci praskala:( sedaj sem na vermoxu z celotno druzino( otrok in moz) rudi utrujenost je prisotna sploh zadnje case zelo. Vmes v 2014 sem znova optavila gastroskopijo ker sem spet izgubljala na tezi. Na parazite ni bilo testiranj ker nisem omenjala srbenja. Sedaj me skrbi ker nakverjetnwj sem okuzena od takrat. Je to mozno? Ce da, ali imam pot v sebi velikansko trakuljo?;( potem vermox v dveh odmerkih sigurno nebo pomagal. Prosim za odg. Hvala lp
Spostovani! Se nekaj. Prvi dan po zauzitju zdravila(1 tbl zjutraj in 1 zvecer) . Je bilo izboljsanje kar se srbenja tice. Vceraj( se pravi tretji dan) pa je srbelo in opaziti belo mm nitko. Ce je bila ziva ali ne nevem ampak si mislim, da ce je srbelo da je verjetno katera prezivela ali se izlegla ma novo? Ja za trakuljo vem, da ni mama podancicam, me pa zanima ce je mozno da so prisotne obojne tako podancice kot ta velika glista? Za slednjo sprasujem ker sem na blatu opazila 3-4mm “lupine” mogoce ne tipicno okrogle, pa me zanima ce je mozno da ke to od trakulje? Ter ce je dovolj vermox v kolikor bi rasla ta cloveska glista v telesu nekaj let? In ali se da kako preverit ce je ta tudi kje v telesu? Razen z analizo blata na parazite,kar je tezje dokazljivo. Hvala lp
Ne vem, zakaj bi imeli še kaj drugega, sicer pa črevesna parazita nista samo dva. Vermox pa je učinkovit proti več vrstam. Pregled blata v laboratoriju je dobra metoda, precej boljša od ogledovanja v domačem veceju. Priznam pa, da je bolj ogabno, ko zanje veš, kot pa pred tem 😉
Ppzdravljenu! je mozno da se jih nisem znebila? 3 dni zapored (pon tor in sre)sem jedla po 2 tableti (1x dopoldan in 1x zvecer) . Ker sem opazila belo nitko in imela blag srbez v pop urah sem pac vzela se eno tabletko vceraj. Sedaj imam tudi blag srbez ampak nevem zakaj. Je mozno da imam gliste se naprej? Da vermox ni pomahal? Lp hvala
Pozdravljeni,
ker sem sumial da imam podančice, sem (samoplačniško) oddala t.i. celofanski bris s selotejpom na stekleni ploščici in oddala blato. oboje je bilo negativno, jaz ima pa še vedno čuden občutek da se mi nekaj dogaja okoli anusa. Vsako noč me srbi, kar je menda najbolj razpoznaven znak za podančice.
Ali je možno da s selotejpom nism dobro pobrala okolico anusa na morebitna jajčeca podančic ali naj si oddahnem da te nadloge nimam? Kaj mi vi svetujete naj naredim?
K svoji zdravnici zaenkrat še nisem šla.
Hvala in lepo pozdravljeni