Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina po operaciji žolčnih kamnov

po operaciji žolčnih kamnov

Pozdravljeni!
Zanimajo me izkušnje, ki ste jih imeli po operaciji žolčnih kamnov, ste se strogo držali diete, se še vedno držite, ali sploh lahko jeste kar hočete itd.. vas je še vedno kaj bolelo po nekaj mesecih?Npr. notrnji šivi ali kaj podobnega..
mogoče kdo ve, kaj je lahko narobe če se diete ne držiš striktno (tistih 6mesecev ko bi se naj držal?)
sprašujem predvsem za lapraskopsko operacijo, čeprav izkušnje drugih tud nebi škodile!

hvala!!

lep pozdrav

Če se ne boste držali diete in boste grešili, se vi ne boste počutili dobro in boste vedeli kaj in koliko lahko jeste.
Po 6. mesecih pa bi bolčine v trebuhu po operaciji že morale izzveneti.

Lep pozdrav in lep dan !

pozdravljeni!
najprej bi se rada zahvalila za odgovor,sicer pozno sam sem čist pozabila potem..

no čez 1mesec bo minilo 6mesecev od operacije, mene pa notranji šiv(naj bi biv-tako mi je rekla zdravnivca) še vedno rahlo boli, predvsem na dotik..prav tako me boli malo pod desnimi rebri,podoben bočutek kot takrat ko sem imela kamne se mi zdi, in zdaj me skrbi da ni kaj narobe, ali mislite da bi morala obiskati zdravnika??ali je to lahko normalno?
glede diete pa-skoraj nobena hrana mi ne povzroča problemov, slabo mi skoraj nikoli ni, samo prebava včasih ni vredu..vseeno pa raje jem nasploh bol zdravo hrano, ne samo zaradi žolča ampak tudi zaradi drugih stvari.

prav tako pa imam še eno vprašanje, ki mislim da ni povezano z zgornjim..
namreč že nekaj časa me boli na desni strani, tik pod rebri, včasih imam občutek kot da je bolečina za rebri, bolečina pa je različna, včasih se mi zdi kot da imam nekaj not kar me tišči, spet drugič se mi zdi kot da me nekaj reže ali peče tam znotraj, včasih kot da bi me kdo zbadav…bolečine pa ne čutim ves čas, ampak samo parkrat na dan npr., če jem kaj takega, ki napenja, se mi zdi da še bolj čutim.
sicer bolečina ni nevzdržna ali preveč moteča, je kar blaga, vendar me vseeno skrbi, saj se pojavlja že kar dolgo in vedno močnejša je… iskala sem tudi v knjigah, po internetu itd.kateri organ bi lahko povzročal takšne bolečine, pa nisem niti zasledila kateri organ tam sploh leži..:(
imate mogoče kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe? skrbi me da ni kaj hujšega in da neobo počasi prepozno…pa tudi nebi rada hodila za brazveze zdravniku, če slučajno ni kaj hujšega..rada bi vsaj malo prej vedela kaj bi lahko bilo.

res bi bila hvaležna za odgovor,za oba, čimprej. HVALA!!

lep pozdrav

Tudi mene so operirali zaradi ž.k.-opercija je bila lapa.Od operacije so minila 3 leta, ampak imam še vedno probleme z žolčem, prebavo, tiščanjem.
Včasih je vse ok-lahko pojem kar hočem, včasih pa sploh nič kaj takega ne pojem, pa me boli, tišči-točno tako kot si opisovala svojo bolečino ti.
Ker me je ta bolečina motila, sem odšla na dodatne samoplačniške preglede in zdravnica mi je po ogledu ultrazvoka dejala, da včasih po operaciji ostane v žolčnih kanalih zrak (sploh pri lap.oper.) in ta zrak se nabira in nabira in nato splahni in spet znova. Zato vse te bolečine, ampak sedaj vsaj vem, da moje bolečine niso odvisne samo od zaužite hrane, ampak od zraka v žolčnih kanalih. Je pa bolečina, ko te tišči zelo zoprna in takrat začnem malo migat z rokami, se zravnam in bolj plitko diham.
Ah,če ne bo hujšega bo ok.