Najdi forum

ploščice: sijaj vs mat

POrosim vas za vaše nasvete in izkušnje. Smo tik pred nakupom kopalniških ploščic. Sva mislila, da bova izbor in nakup opravila en, dva, tri. Figo! Bolj gledava bolj sva neodločena in zmedena. Izbor je (hvala bogu) resničnio ogromen. Določila sva cenovni razpon in možne barve oziroma kombinacijo barv. Zatakne se pa pri izbiri sjaj ali mat ploščic. Dajte tisti z enimi ali drugimi ploščicami pomagati. Katere so tiste ta prave?

Sijaj keramika deluje tako kičasto…pa še pucat jih moraš s tekočino za steklo…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Midva imava temno sive mat ploščice, vmes je kaka rdeča – sijaj, zaključki so beli mat.

Tudi jaz sem bolj za mat, kot za sijaj, saj se sijaj zelo sveti in potem izpade kopalnica (ki je že tako navadno malo manjši prostor) preveč zasičena.

Jaz sem za mat – lepše in bolj praktično za čiščenje.

Absolutno mat. Manj se vidi prah in umazanija, še posebno, če barva pripomore k temu. Sijajne ploščice meni osebno delujejo še bolj hladno.

Pa trendi gor al dol.

Ne vem, moje mat ploščice se sploh ne čistijo tako fino kot sijaj. Če bi to vedela, bi imela vse sijaj.

Mat ploščice za kopalnico niso primerne saj so nehigienske. Primerne so za tla, kjer je nevarnost zdrsa in manj zahtevne prostore. Za stene v kopalnici je pametno izbrati sijajne ploščice z ne preveč hrapavo površino, medtem ko so za tla primerne sijajne s srednje hrapavo površino ter primerno trdoto.

New Report

Close