Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja plača, stroški, stanovanje

plača, stroški, stanovanje

Morda trajnik določenega zneska takoj ob plači na knjižico – tako tega denarja tudi vidiš ne! Ali pa modro varčevanje NLB, kjer začneš lahko z min. 5.000 na mesec, potempa znesek tudi povečuješ, če zmoreš – ni veliko, prihraniš pa vseeno nekaj.
T.

Midva greva takrat, ko nama že fejs škripa, gledat vzorčne hiške, ki so narejene po enakem načrtu kot bo najina, pa se malo potolaživa. Drugače pa se je izkazalo, da se ne da drugače prišparat, kot da so vsi varčevalni računu na trajnikih. Če ne vidiš ne moreš zapraviti, pa je!

Se popolnoma strinjam. … ma če že enkrat zidamo pa dajmo vsaj še eno nadstropje za otroke – saj cegli niso tako zelo dragi in ni nevem kake razlike … ko pa otroci odrastejo začnejo samo razmišljati kako bi si uredili svoje gnezdo ( po možnosti še eno nadstropje za svoje otroke )

Vsekakor je veliko lepše živeti v hišici z vrtom na obrobju mesta, kot pa v stolpnici z 90 stanovanji v centru, pa vendar službe imamo take, da smo z doma večji del dneva in v bistvu pridemo domov samo še prespati. Res je, da ni lepšega kot proti večeru malo posedeti na vrtu v dobri družbi ampak …
Zato sem si jaz zamislil nekako tako ( smo še ženo je treba prepričati )
2 ali 3ss v bloku ali v stolpnici ( 2ss sva že kupila – 60.000 DEM kredita za 7 let UF!! ) po isplačilu NSVS pa nakup zidanice nekje na Dolenjskem ( cca. 10.000 – 15.000 € ) in preureditev v vikendico ( brez trte in cvička )za preživljanje družinskih vikendov in pa za sproščanje pri opravljanju fizičnih del okoli koče po psihičnih naporih delavnega tedna.

Kar pa tiče davka so to zaenkrat samo predlogi zakona ( govorice ) in bodo za to izurjeni “strokovnjaki” točno izračunali potrebno kvadraturo življenskega prostora na osebo.

Vaša hiška + 1000 m2 parcela – idealno
Mogoče se še jaz premislim in začnem razmišljati v tej smeri

Lep pozdrav

Jaz imam 130 000 porodniške,mož pa je doma .Koliko porabimo in koliko nam ostane ne racunamo prevec ker nam pravzaprav nic ne manjka.

Še moj piskrček:
-mož plača 170.000
-jaz porodniška (še en mesec,nato 6 mesecev tehnološki višek in iskanje službe) 220.000,
– živiva nad njegovimi starši, midva šparava za fasado na hiši, zato ne plačujeva el., vode, tel….,
-želimo prizidati še dva prostora (jedilnico in eno otroško, ker je ta, ki jo imamo, čisto majhna), –
– vrtec za ta večjega 22.000, ta malega bodo še čuvali doma, stoški za gorivo, mobilca, hrano, obleko okrog 130.000,00
– modro varčevanje (imam trajnik po 50.000 mi trgajo in jih ni),
-kreditov nimava (voziva dva golfa II in III.), vsak mesec prihraniva še okrog 100.000, (poleg modrega varčevanja), če ni kaj posebnega (registracija..) vežemo za eno leto, ker letos ni šlo skoz z prizidkom…

– drugo leto planiramo prizidek do strehe in fasado, če bo vse po sreči, modro varčevanje pa bo za en večji avto čez leto ali dve…

Evo moje stanje, pardon nase stanje , saj se ja najina druzinica pred 4 meseci povecala. Partner ima 200 000 sit place, jaz pa sem se studentka in dobivam 35 000 starsevskega dodatka. Sva v najemniskem stanovanju, s stroski placava cca 70 000 sit, ostalo gre za hrano, obleko, bencin, o dopustu se razmisljava. imava raodprt racun za stanovanjsko varcevanje 30 000 sit. Ce cez eno leto vzameva kredit bova lahko kupila pocitnisko prikolico – ha,ha, saj samo to bi dobila za tak denar. V bistvu nimava pojma, kako priti do svoje stalce, jaz sanjam o majhni hisici na obrobju mesta z malim vrtickom. Bomo vidli. Ampak ni vse tako crno, nekaj se bo ze pokazalo!!!!!!!!!!!! Mejte se radi

New Report

Close