Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Plača pri 4 ure bolniške

Plača pri 4 ure bolniške

Prebirala sem post o tem, da delaš 4 ure in 4 ure koristiš bolniško.
To je moja tretja nosečnost, tako da doma res težko kaj počivam,… ampak cel dan pa tudi ne bi bila na bolniški.

Zaradi hude utrujenosti, se mi zdi ta varianta zelo dobra.

Me pa zanima kako je v tem primeru s plačo, a je za 4 ure 100%, za 4 ure pa 80%? Kaj pa malica in prevoz?

Plača je tako kot si napisala, malica je polna če delaš vsaj 4 ure na dan, prevoz pa ti pripada za vsak dan prisotnosti na delu, ne glede na št. ur dela.

LP

Bi se strinjala, vendar menim, da je bolniška 90% saj gre za bolezen. Upam, da se ne motimjaz oziroma moj delodajalec, sa imam jaz 90%. V vsakem primeru se ne bom pritoževala. :-))

Bolniška znaša 80% plače, po 30. delovnih dneh pa 90%. Stroške prevoza in malice dobiš plačane če delaš vsaj 4 ure na dan.

Ja pa ti dajo bolniško za 4 ure?Jaz sem na bolniški zaradi rjavga izcedka pa tudi ne bi bla cel dan doma bi raje delala sam be vem ,če je to mogoče.

Okrog % bolniške: prvih 30 delovnih dni je bolniška v breme delodajalca, minimalno 80 % plače, ki bi jo delavec dobil če bi delal. Tako določa zakon, delodajlci lahko z notranjimi akti uredijo drugačne osnove in %, zakonsko je določen le minimalni znesek. Po 30 delovnih dneh gre bolniška v breme ZZZS, dobiš pa 90%. Osnova pa je letna plača v letu pred začetkom bolniške, povišana za koeficient, ki ga določi ZZZS.

Prevoz ti morajo povrniti tudi če delaš samo eno uro na dan.

LP

New Report

Close