"piskanje" v pljučih
Pozdravljene mamice (in očki…)!
Zunaj tako lepo sonce, midve z mojo Tejko pa doma. Vzrok? Prehlad. Viroza kot je rekel pediater. Pa tako komaj sem čakala lepih in toplih dni. Zdaj, ko so tu, pa – Teja v postelji od mamice in očija aja, mami pa za PC-jem in piše…
Rada bi vaš nasvet oz. mnenje – v petek, ko se je vsa stvar začela sva šli k zdravniku. Imela je močan voden izcedek iz noska in rahlo kašlanje (ne suho). Ugotovil je virozo – kapljice v nos in veliko vlaženja stanovanja. Kakšna dva dneva naj ne bi šli ven.
Do tu vse v redu in prav. Včeraj popoldne pa se je začelo “piskanje” ko je dihala. Hropenje, če hočete. Mož je ugotavljal, da to prihaja iz noska. Možno? Meni je precej čudna ta ugotovitev, saj ima vendar odprta usta…
Vročine nima. In tudi papa lepo. Pa tudi živahna je kar.
Amapk – kot da ni vsega dovolj, sem ji prej, ko je nekaj “pela” v ustih odkrila na notranji strani lic bele pike. Soor? Še tega se je manjkalo.
Da pa o pleničnem izpuščaju, ki smo ga v teh dneh skoraj že odpravili, ne izgubljam besed…
Sklepam, da so vse te zadeve povezane. Imam prav? Kakšne so vaše izkušnje? In kaj naj naredim – naj grem zaradi pikic v ustih k zdravniku? Pa zaradi “piskanja”? Naj ji dam kakšen sirup za kašlanje? Nja grem kljub opisanemu (glede na to, da nima vročine) malo ven?
Aja – stara je dobrih 7 mesecev.
Uf, šele zdaj vidim, da sem se preveč razpisala. Upam, da razumete moje težave, s tem se namreč srečujem prvič. Kakršenkoli nasvet bo dobrodošel.
Uživajte na sončku še za naju…
Alenka
MOrda se je voden izcedek iz nosu spremenil zdaj v gosto rumeno sluz, ki blokira nosek, potem pa je dihanje tako oteženo, da piska – čimveč čiščenja noska s fiziološko razt. ali morsko vodo (tisti sprejčki so prav fini, ker ni treba dati glave nazaj)…
Če nisi prepričana pojdi raje k zdravniku…
Lp
Buba
P.S. Mi zdaj močno kašljamo, ker imamo poln nosek in diha skozi usta in se mu grlo izsuši. Poleg vlaženja baje pomaga Apisirup…upajmo…
Tudi jaz ti priporocam zdravnika,kajti pri tako malih nikoli ne ves. Lahko bi kazalo na bronhitis, saj sedaj ze skoraj vsak 3 otrok boleha za njim. Med njimi je tudi moj mlajsi. Tudi starejsi sin ga je imel pri 7. mesecih, a na sreco se potem ni vec ponovilo. Moram potrkat na les. Mlajsi je pa star skoraj 9 mesecev in ga ima sedaj ze drugic.
Lep pozdrav.
Andi