Najdi forum

Naslovnica › Forum › Zdravje › Splošno › Družinska medicina › petletnik bolan vsakih 14 dni

petletnik bolan vsakih 14 dni

Pozdravljeni,

moj petletni sin je od decembra non-stop bolan vsakih 14 dni, od vnetja ušes, pljučnice, rotavirusa, viroz, angine. Bakterijske okužbe so zdravljene z antibiotiki, viroze pač preleži. Trenutno ima spet virozo. Vedno ima visoko temperaturo. Kako naj mu izboljšam imunski sistem. Je prvo leto v vrtcu. Ali je res to značilno za prvo leto vrtca? Zdravnica pravi, da je postal tipični “vrtčevski otrok”. Zavedam se, da je to najbrž res, a meni pa počasi zmanjkuje energije. Imam 3 otroke.

Hvala za odgovor.

Spoštovoani,
Vem, da ste zelo utrujeni, zanima me kako pa je bilo do sedaj, oziroma dokler ni bil v vrtcu.
Dobro bi bilo najprej, da ga za nekaj časa vzamete iz vrtca za daljše obdobje. Če bi se kljub temu infekti nadaljevali priporočam pregled na pedijatrični kliniki v Ljubljani.
Lahko mu dodajate otroške naravne viamine od Fidimeda, dober bi bil za njega tudi Kolostrum.
Lep pozdrav.

Hvala za odgovor.
Do 3. leta je bil tudi veliko prehlajen. Potem se je stanje umirilo. S 4,5 leti je šel v vrtec. Dodajala sem mu že od Kolostruma, Imunoglukana,Marsovce, Pikovit, Kindervital…očitne spremembe ni bilo. Bom poiskusila sedaj še s Fidimedom. Cepljen je tudi proti pnevmokokim okužbam.
Kak pregled pa priporočate na PEK? Kajti ORL vse ok, pulmologa ima junija, za teste imunskega sistema pa še čakam datum. V vrtcu ni bil od februarja do maja, pa je zdržal samo 1 teden. Ne morem napisat, da se v vrtcu ne počuti dobro, ker ga pogreša in komaj čaka da gre.

Ostala otroka sta zdrava, tako starejši, kot mlajši.

Pozdrav!

Spoštovani,
Vem, da ste utrujeni, ker je otrok zelo bolan. Najbolje je, da ni v vrtcu do konca preizkav, šele nato se boste odločili vi in vaš pedijater kako naprej. Večkrat ne gre za resne okužbe pa se okužbe ponavljajo neko obdobje in v tem obdobju je najbolje da je otrok v domačem okolju ne glede na starost.
Lep pozdrav.

Pozdravljena,

spet se vam oglašam. Kaj naj napišem, letošnja zima je malce boljša glede zdavja, a od decembar do danes je imel spet 2 x virozi in bil 2x zdravljen z AB, prvič zaradi ušes, sedaj preboleva bakteriomio. Naredil je vse teste v alergološki in pulmološki ambulanti, (tudi za imunski sistem), pa je vse ok. Čaka na operacijo žrelnice.
Ostaja mi samo še eno vprašanje, ali je možno, da je vse psihičnega izvora? Občutek imam, da je preveč zrel za svoja leta in glavo obremenjuje s stvarmi, s katerimi si še odrasli ne belimo glave? Vse ga zanima do potankosti, ne moremu mu nič povedati oz. razložiti primerno njegovi starosti, vse poveže logično med sabo, da o spominu ne govorim. Vseskozi daje izgled, kot da nekaj premišljuje, kot, da se ne zna sprostiti. Zato menim, da s to pretirano skrbnostjo”uničuje sam sebe”. To, da imamo “pametnega otroka” je povedala tudi psihologinja, in je potrdila, da je z razvojem vse ok. Kaj naj naredim?
Še to, letos mu poleg medu, aktimela, 3 mesečne terapije (september-november) z bronhomunalom dajem tudi tablete ameriškega slamnika, da o čajih iz tržnice ne govorim.

Mogoče nisem izbrala pravega foruma, a za vas sem se odločila, ker sva takole poklepetali že nekaj mesecev nazaj.

V pričakovanju nasveta, vas lepo pozdravljam.

Spoštovoani,
Naj vas ne skrbi, da je otrok pameten in da veliko premišljuje. Potrebuje le vašo ljubezen in predanost. Priporočam vam, da mu še kupite probiotik in naj ga redno jemlje, mogoče dodate multivitaminske tablete, ker je še zima. Ko je zdrav naj se giblje veliko na svežem zraku, uživa sadje in zelenjavo, pa zgodaj v posteljo. Pazite, da ni otrok preveč skrben in natančen, ker gre to v perfekcionizem, kar pa lahko otroku škodi.
Lep pozdrav.

Vsak organ, vsaka molekula, vsak atom ima svojo naravno vibracijo, stresne situacije rušijo ravnovesje in s tem sprožijo bolezni tako pri otrocih kot pri odraslih.
Tablete izboljšujejo simptome, puščajo pa stranske učinke, kar je pri otrocih še zlasti problematično.
Sem opazila, da se poslužuje tudi alternative oziroma naravnega zdravljenja.

Poglejte si tole spletno stran, žal še ni prevedena v slovenščino.
Sama sem se rešila precejšnjih nadlog.

http://sidona.cieaura

za vse dodatne informacije sem vam na voljo!

sylviatalk117@gmail.com