Najdi forum

Pes je zaprt

Kaj narediti? Kaj naj mu dam jesti, da bi lahko opravil veliko potrebo? Nazadnje jo je opravil vceraj ob 5-ih zjutraj. Kasneje nic vec. Lepo prosim za kaksen nasvet.

Martina

Kaj je pa jedel?

Nic nenavadnega andi. Brikete, kot ponavadi.

Še vedno ni šel na wc? Probaj mu dati malo mleka ali jogurta. Menda pomaga tudi kurja juha z koruznim zdrobom.

Andi, hvala za nasvet. Vceraj smo kakali, da je bilo kar veselje pobirat za njim… :))))

moj tudi ze 2 dni ne kaka stafford pa se trudi ko ga peljem na sprehod poskusa 2 uri samo odvajat pa gre samo malo tekocine:(

@Elis: Poskusi mu dati eno žlico kuhinjskega ali parafinskega olja peroralno.
Če še ne pomaga, ga pelji k veterinarju, da mu da odvajalo.

Drugače s kakšno hrano ga hraniš? A se to pogosto dogaja? Če ja, lahko da pes ne dobi dovolj vlaknin v obroku.
LP

od kdaj pa psi jedo vlaknine????
kar jaz vem, psi jedo meso,kosti
če si mu dalal preveč kosti, ga le te lahko zaprejo, tako da mu dajte ene 200 gr mlete sveže slanine svinjske, pa bo kakal.Drugače pa samo kosti zapirajo, mora biti obvezno cca. 20% mesa

Hvala obema!
Fiamma : Ne to se ne dogaja pogosto drugace me praw preseneca kako zdrav je razn tega da se skoz kje poreze alpa noht nalomi po gozdu(kraški teren pač 🙂 )

merkllova: glih prow mam slanino da mu mal ponudim. Upam da bo kaj.. Kaj pa kaksna odvajala ki jih uporabljamo ljudje? Ali je priporocljivo? HVALA!

@merkllova: Psi potrebujejo vlaknino za normalno prebavo. Tako kot mačke, tudi psi včasih pojedo malo trave, ko jim vlaknina primanjkuje. Sicer vsi briketi vsebujejo vlaknino, prav zaradi tega.
Samo meso in kosti nikakor ni uravnotežena in priemrna prehrana za pse.
Pes je veliko bolj vsejed, kot si ti misliš, čeprav morajo biti beljakovine živalskega izvora še vedno na prvem mestu. Malo si preberi o prehrani psa, boš presenečen/a.

@Elis
: Ne dajaj svinjske slanine, prosim! Svinjina že tako ali tako nebi smela biti del prehrane za živali! Slanina pa na splošno vsebuje preveč soli.
Poskusi z oljem, kot sem ti rekla. Nekatera človeška odvajala se uporabljajo tudi za živali, vendar preden poskusiš z njimi, nujno pokliči veterinarja, da ti svetuje, saj niso vsa zdravila primerna tudi za živali, da ne bo prišlo še do kakšnih stranskih učinkov.
LP

Seveda nism dal slanine:) dal sm mu zlico olja olivnega. zdej se jst pasto pojem pa gremo vn bomo vidli kako bo… Thanx

Daj mu kos surovih jeter ali malo mleka.

To je ze tretji dan in vse kr je pojedu je pobruhal tako da gremo ju3 v kliniko Postojna. pomojem ni glih najbolse.. 🙁

A ma gdo kaksne informacije kako poteka ta pregled ter koliko stane? Mogoce imajo kak Rentgen (RTG). ce je kaj hujsega? Hvala!!!

New Report

Close