pes bruha rumeno slino (peno)
Naš kuža je včeraj skozi celi dan 4x bruhal nekakšno rumeno slino, danes zjutraj tudi in ta slina je svetlo rumene barve. Nič noče jesti, ko ga peljemo ven pa je samo travo? Ali mu lahko pustim da jo je, ker očitno mu paše, ker se je kar zakadil v travo. Trenutno je na antibiotikih že en teden (ima kapljice za ušesa in ene tablete) a mislite da bi mu bilo od tega slabo da bi bruhal. Jaz pravim da ne, mož pa vztraja, da so krivi antibiotiki.Ampak se mi zdi čudno, da bi šele po enem tednu dobil reakcijo na njih. V ponedeljek imamo itak kontrolo ali naj ga peljem že prej k veterinarju
Ja, pusti mu, naj je travo. In ja, je možno, da dobiš reakcijo na kakšna zdravila (oz. na karkoli) kasneje. Pri vsakih tabletah so zraven navedeni stranski učinki. Če ste dobili le tablete, pa se pozanimajte pri veterinarju, kateri stranski učinki so možni.
Ker pa je trenutno na antibiotikih, bognedaj, da mu daješ Ranital zraven ali kaj drugega. Kombinacija je lahko usodna.
Pes lahko bruha iz več razlogov. Naša je takole bruhala skoraj vsak dan, ker je imela povečanje želodčne kisline. Poleg tablet je imela tudi strogo dieto nekaj tednov.
Najprej pokliči veta, mu opiši situacijo, potem bo pa že on povedal, ali je potrebno kužka tam peljati.
Če ti tale tema kaj pomaga:
http://med.over.net/forum5/read.php?44,1554899
Navodila so zelo skopa in bruhanje naj bi bil res le redek stranski pojav. Koliko pa je pes star?
mogoče kaj pojedel in bruha, ker ima težave z želodcem….ko je travo, si uravnava želodčno kislino.
Moj kuža je pred leti vpričo mene pojedel neko travo. samo vršičke…Nisem vedela, da je strupena…Zvečer je začel kašljati in bruhati, a samo belo peno…Peljala sem ga k veterinarju, mu je dal eno in jekcijo, pa je bilo ok….
Tudi moj 5 let star šicu velikokrat bruha slino, največkrat je bela, včasih pa rumena, nikoli pa še ni zbruhal hrane.
Seveda takrat mu najbolj paše trava, a veterinar mi je prepovedal pustiti jesti travo, češ, da to še bolj razdraži želodec. Dajem mu pol tabletke ranitala na dan, en čas je pomagalo, zdaj pa malo manj, Nevem kaj narediti, črtala sem priboljške, pa ne pomaga, drugače je pes živahen in vesel. kaj sedaj spet veterinar?