PES BRUHA
Pozdravljeni !
Moj pes ima že 2 leti enako prehrano in sicer 1 obrok je vedno iz mesnatih kosti-surovih (ovca,očiščen piščanec,svinjske mesnate kosti, mleto govejo meso z dodatkom riža…) en obrok pa so briketi (vedno ista znamka).
Vedno je bilo vse ok.Zdaj pa opažam, da občasno bruha, ampak ne po jedi, temveč 10 do 14 ur kasneje.Npr. ob 18. uri dobi brekite, bruha pa zjutraj.Čudno je da bruha brikete-čudno zato, ker bi morali po toliko urah biti že v črebesju ne v želodcu.
Ima kdo kakšne izkušnje s tem.
To da ga moram peljat k veterinarju vem, rad bi samo kakšno izkušnjo, ki bi morda pomagala.Saj veterinar ni čarovnik, da bi kar vedel od česa moj pes bruha.Zastrupitev ne pride v poštev, ker je pes ves čas v hiši-živi z nami, pa tudi sicer nima nobenih znakov zastrupitve, pač bruha in je potem v redu, kot da ne bi bilo nič.
Kaj pa če poskusiš, da mu ne daš briketov npr. 3 dni… Mogoče jih pa telo iz neznanega razloga zavrača? Od moje kolegice pes je tudi po 1 letu hranjenja (izključno z briketiI) zjutraj začel bruhati, kar je pojedel zvečer. Očitno mu niso ustrezali. Ko mu je ukinila brikete in začela z surovim mesom pa se je bruhanje ustavilo. Za poskusit je!
Hvala za vaše odgovore.
Danes sem po telefonu kontaktiral veterinarko, katera mi je rekla, da bo težko postaviti diagnozo, tudi če ga pripeljem-lahko da je kaj takega pojedel…sicer bi bilo treba pa narediti kar nekaj preiskav krvi, blata….naj še malo počakam če bo kaj bolje.
Zato pa sprašujem vas dragi uporabniki tega foruma, imate kakšne izkušnje s tem.
Ledvica lahko odpovejo zaradi strupov, ki se nabirajo v telesu – npr. slane hrane in vseh kemičnih dodatkov… in ti so v briketih (v najcenejših pa sploh!). Koliko enih strupov morajo predelati ledvice, če je pes hranjen z industrijsko hrano… Kdaj bo že človek spregledal, da pes rabi meso, kosti, itd… in ne teh umetnih packarij, zaradi katerih je toliko bolnih in prezgodaj umrlih živali.
Bil sem na seminarju-REIKI (se ne hecam-res) in sem ga 4 dni zapored zdravil s to tehniko in sicer tako, da sem ga zvečer z Reikiem “odprl”-pustil čez noč in zjutraj ko sem se prebudil sem ga “zaprl”.
Ko sem prvič to naredil, je tisti dan na sprehodu kakal skoraj tekoče, pojedel en celi kup trave in jo nato takoj izbruhal. Sam sebi sem rekel, da reiki ne deluje….v bistvu pa se je tisti dan (to je bilo 19.04.)
očistil in zdaj je (trkam na les) dober.