Najdi forum

pasja imena

kupujemo mladička bernardinca. Zataknilo se je pri izbiri imena, saj ne najdemo nič primernega. Ali nam lahko pomagate?

Zanima me naslednje, ali bo pes z rodovnikom? Ker če je tako, potem vam bo morda všeč ime, ki mu ga bo dal vzreditelj.
Če pes ni z rodovnikom, potem se, prosim, čimprej javite!

Lp, Yo

odgovor za Yo
pes, ki ga kupujemo nima roadovnika.
lp maša

Draga maša,

bojim se, da greste po poti mnogih, ki so nasedli čistokrvnim mladičkom brez rodovnika, vendar s prelepimi predniki.
Prosim vas, obiščite naslednje strani in dobro, res dobro premislite:

http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=preprodaja

http://www.mojpes.com/forum/FORUM.asp?FORUM_ID=1&CAT_ID=2&Forum_Title=Forum+ljubiteljev+malih+%BEivali

http://www.mojpes.net (poglejte si poziv televizije POP TV).

Če vas še kaj zanima, mi lahko pišete tudi na yo_kuku@yahoo.com

Lp, Yo

Draga Maša, dobro premislite, če kupujete psa brez rodovnika. Jaz bi vam iz svojih izkušenj to močno odsvetovala. V kolikor vas kaj zanima se mi lahko javite.
Srečno in dobro odločitev vam želim

Meta

Ma tole z rodovniki mi je malo mimo.Mi imamo mešanko in smo popolnoma zadovoljni. Namerno smo hoteli pasjega otroka ljubezni. Videli smo oba starša in smo si približno predstavljali, kakšna bo in taka tudi je.
Je pa nekaj posebnega in razen njenih bratcev in sestric ni enakega pod soncem. In mi smo zadovoljni, upam pa, da tudi ona z nami.

Draga Čokoladka,

nisem govorila o mešančkih. Govorila sem o psih, ki jih prodajajo kot čistokrvne brez rodovnika. Gre za to, da so ti psi vzrejeni z namenom zaslužka (ne tako kot mešančki, ki pač so in vedno bodo, običajno pa na njihov račun nihče ne služi) in da so to potomci staršev, izločenih iz vzreje zaradi ugotovljenih dednih bolezni in hib. Če vas zanima, kaj to pomeni in kdo takšne pse prodaja, vam svetujem, da si tudi vi pogledate napisano na omenjenih linkih zgoraj. Mislim, da s takšnim prispevkom kvečjemu podpirate preprodajo psov in goljufanje ljudi, v največji meri pa potem trpijo živali. Naj še enkrat opozorim, da ne gre le za lepotne napake, ampak mnogokrat za zdravstvene težave, ki lahko povzročajo tudi zelo hude bolečine in invalidnost (displazija kolčnih ali komolčnih sklepov, npr.). Mašo sem še posebej opozorila na previdnost, kajti psi večjih pasem so k takšnim obolenjem še bolj podvrženi.
Verjetno pa si tudi vi kot ljubiteljica živali ne želite, da bi živali trpele?

Lp, Yo

p.s. Pa še tole – psički niso plod pasje ljubezni, pri preprodajalcih so kvečjemu plod gonje za zaslužkom, kar pomeni: čimcenejša hrana, izostanek potrebnih cepljenj itd. kar vse gre na račun mladičev.

Maša, kupovanje “čistokrvnih psov, brez rodovnika” je res precej rizična zadeva, še sploh psov večjih pasem, ki so podvrženi kolčnim displanzijam itd. Tud sama sem nardila to “napako”, da sem se premalo pozanimala o vsej zadevi in sem kupila psa, čistokrvnega, brez rodovnika in me je zdaj pošteno strah, da bo imela probleme s tem ( je bernska planšarka ).
Dejstvo je, da ti psi veliko bolj obolevajo, kot psi z rodovniki, katerih starši so pregledani, ter imajo vzrejna dovoljenja.
Vendar ti pa tud rodovnik NE MORE zagarantirat, da bo tvoj kuža zdrav celo življenje, to pa tud morš vedet, ima pa definitivno več možnosti, da bo zdrav, kot nerodovniški pes.
Poznam primer ravno bernardinca, ki je bil kao čistokrven, brez rodovnika in je zaradi epileptičnih napadov po treh letih svojega življenja končal z evtanazijo.
Nihče te ne obsoja, vendar premisli.
Meni še nikoli ni bilo žal, da sem se odločila za psičko, ki jo imam zdaj, je pa vse skupaj igra na srečo in lahko samo upam, da bo vse u redu.
Lp!

No še vseeno ti pa lahko dam kakšen predlog za ime, kakršnega koli kužka bož že kupila.
Za samčka: Astor, Atos, Ajk, Gal, Gaj, Rot, Ron, Žak, Žis, Nik, Riki, Rino, Jaš, Fox, Rex, Max, Speedy, Trix, Šum…
Za samičko: Gaja, Tara, Mika, Stella, Luna, Trixi, Rena, Rina, Bela, Vana, Kima, Kala…

Uprabi domišljijo in se sama kaj spomni.
Pa veliko sreče s kužijem.
Lp!

Glede nakupa psa pasme bernardinec svetujem, da pred nakupom odprete spletno stran Slovenskega kluba za bernske planšarske pse – “nakup mladiča” in si preberete vodnik za nakup BPP (pasme ima toliko podobnosti, da vodnik lahko v celoti upoštevate!). Ime je postranskega pomena!

http://www.homestead.com/skbpp

lep pozdrav in srečno!

Astrica

Hej, sorry, ne tako napadalno. Razumem, kaj si hotela povedati, vendar sem na začetku narobe sklepala. Meni so namreč mešančki zelo pri srcu in če bi imeli hišo, bi imeli mešanca med dogo in mastifom ali pa med bernardincem. Pri mešančkih ponavadi pridejo do izraza lepote obeh staršev.
Kar se rejcev tiče se popolnoma strinjam in podpiram.

Mojemu bernskemu plansarju je ime Amor…

iščem ime za pasemskega maltežana,nekajigrivega

ime za psa je lahko ARI

Sprašuje vas za imena in ne za rodovnik.

New Report

Close