Otroška kozmetika – Bubchen ali Penaten?
Odkar imam hčerko prisegam na Bubchen Plege Lotion (podobno kot mleko-za telo) in Bubchen Pflege Bath (za kopel, malo). Šampone uporabljamo kakor katere-zdaj imamo Nivea. V uporabi smo imelit tudi Bubchen kreme za obraz, ampak npr. to imamo zdaj od DM-Baby love in je tudi super. Nikakor nam ni bila dobro hladilno mazilo od Bubchen (tista pol kilska doza) – krema je gosta in bela – ne vem kako naj opišem – ni tako kot “navadno hladnilno mazilo”iz lekarne (npr. iz WTC, Ljubljana), ki se vpije v kožo – hladilno mazilo Bubchen si moral po previjanju prav zdrgnit z vlažilnimi robčki dol.
Imam dva sinčka, pri obeh sem do pred kratkim uporabljala samo Buebchen. Odkar vem, koliko parabenov in ostalih strupenih in škodljivih stvari vsebuje večina kozmetike na trgu (otroška ni izjema), uporabljam striktno in samo 100% naravno kozmetiko za njih- od kreme, šampona, mila; Weleda ali Logona.
Ajej, Timonka in sreča1, mi pa uporabljamo ravno Bubchen in smo zadovoljni. No, sedaj sem malo manj zadovoljna, ko sem prebrala vaše izkušnje … Tudi s hladilnim mazilom smo (bili) zadovoljni, evo, Vanja02, meni se je pa zdelo, da so ravno lekarniška mazila (odvisno sicer iz katerega laboratorija) včasih “čudna”.
Še kakšne izkušnje bodo dobrodošle …
Lep pozdrav vsem.
P.S. Timonka – ima Weleda prav otroško linijo? Ne poznam namreč.
Meni je vse enkratno od MUSTELE. Sicer malo dražje, pozdravi pa vse. Najboljši je šampon za temenca, pa razne kremice za rit (od običajne, malo vnete, zelo vnete…), kopel…Uporabljala Bubchen in se nam je včasih zgodilo, da je na mestu, kjer se krema ni čisto vpila, nastala rdečica.
PRIPOROČAM. KUPILA V LEKARNI.
Penaten je od Johnsona – največji kemični zvarek kar jih je lahko …
Uporabljam večinoma naravno kozmetiko Weleda – mleko za telo, kremo za ritko, kremo za obraz in telo, olje – vse ognjič ter milo v kosu. Naš veliki dečko ne mara gela za tuširat, ker mu smrdiii! … ampak je res …
Edino za lase uporabljam Bübchen.
penelopa – vse razen mila v kosu je iz otroške linije na bazi ognjiča.
Za roke je fina krema iz rakitovca.
otroka kopam v navadni vodi, za podplatke, spolovilo,ritko, dlani in pod vratom uporabim trdo milo (kupim zelo različno), po kopanju nič ne mažem, tudi ritke ne mažem, razen če ima otroček malo pordela (kar je zelo redko), tudi obraza ne mažen le ob zelo slabem vremenu- veter, mraz.
Če uporabljam uporabljam kozmetiko Weleda, olivno ali mandljevo olje.
Žal je naš drugi kar resen alergik in pride v poštev mustela za mazat in olivno olje za kopeli. Umivamo brez mila, izjema je, kadar je pokakan, sicer pa še nismo umili ne z milom in ne s šamponom. 3/4 otroške kozmetike je navadno sranje, predvsem pa je povsem nepotrebna.
Pri ta prvem otroku sem uporabljala trdo milo Bubchen-1X tedensko, olivno in mandeljevo olje in za ritko Bepanthen. Sedaj pri njegovih 4,5 letih uporabljamo Bubchen milo in šampon, če ima suho kožo, ga namažem z mand. ali oliv. oljem. Sedaj pri naslednjem otroku bom pa počasi prešaltala na Weledo za oba.
LP!
Pati