Najdi forum

otočna kuhinjska napa

No jaz pa kupujem otočno kuhinjsko napo. Katero bi mi svetovali. Rada bi tako, da se inox lepo čisti.
Znanka mi je odsvetovala kuhinjsko napo od Gorenja, pravi da se inox nikakor ne da lepo očitisiti. Kaj pa ostali, kakšne izkušnje imate z Gorenjem.

Inox je inox in noben se brezhibno ne čisti, oziroma na vsakem se poznajo sledi maščob npr. prstov. Pa če je to gorenje ali xxx.

Vzemi takšno, na kateri se vsaj prah ne bo nabiral na vodoravnih površinah, da jih torej nima ( valjaste oblike ).

jaz imam otočno napo gorenje,sem zadovoljna.V mullerju se pa kupi čistilo za inox( mala siva flaškica),napa je skos kot nova,brez prstnih odtisov

jaz imam napo znamke Faber. zelo zadovoljna. za čiščenje pa, pri zastopniku, naročim čistilne robčke.

tudi mi imamo Faber, Cylindro. s čiščenjem ni težav, ker uporabljamo ustrezno čistilo. edino okoli gumbov se pozna, ampak obstajajo daljinci za to (kar ni nujno nepraktično, ker lahko med kosilom napa še malo vleče in jo izklopiš, ko je dovolj). no, mi nimamo posebnega daljinca (ker bi se v tem primeru utaplali v daljincih), ampak jo bomo naprogramirali na univerzalnega logitechovega, ki obvladuje že ostalo tehnično robo v stanovanju.

proizvajalcev otočnih nap je kar nekaj, najlepše imata za moje pojme Falmec in Elica, tudi Faber nima slabih, le da so glasnejše. Pridejo pa otočne nape precej dražje od navadnih.
Paziti moraš na moč in glasnost ter velikost odduha. Velikokrat se problem pokaže pri montaži – strop ni ustrezno pripravljen oziroma dovolj močan. Zlasti knauf stropovi rabijo spodaj ojačitev, kamor se montira napa.

New Report

Close