Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina oteklina nad kolenskim sklepom

oteklina nad kolenskim sklepom

Pozdravljeni!

Pred tremi dnevi se mi je pojavila oteklina tik nad levim kolenskim sklepom, ki me ovira pri gibanju. Bolečine ne čutim, občutek želatinaste mase pa je zelo neprijeten. Obiskala sem osebnega zdravnika, ki mi je predlagal, da naj oteklo področje le masiram z ledom. Punkcija ni potrebna, ker voda ni v samem kolenskem sklepu ampak tik nad njim. Zanima me, ali je ta oteklina simptom, da gre za obrabo hrustanca? Že kakšno leto imam manjše težave s tem kolenom, saj pri nekaterih gibih čutim bolečino oz. neprijetnost, a sem se s tem navadila živeti in me ne ovira v življenju.

Če gre za obrabo hrustanca, kako se to diagnosticira? Kaj naj storim, da proces obrabe čim bolj omilim, saj imam šele 29 let?

Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Nad sklepom ali nad pogačico?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Oteklina je nad kolenskim sklepom (na sprednji strani noge). Z ledom si jo masiram že 4 dni, a se ne zmanjša. Po besedah zdravnika je znotraj samega sklepa zelo malo vode in je nima smisla punktirati.

Spoštovani!

Dosti nenavadna situacija. Razumel bi oteklino v tem predelu, če bi bilo hkrati oteklo tudi podropje okoli kolena. Kljub vsemu domnevam, da je v kolenu precej tekočine, saj bi sicer težko segala tako visoko proti stegnu. na tem mestu ni večjih sluzni vrečk – te so namreč nad pogačico.

Moral bi videti od blizu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close