Otekli lulek
Lep pozdrav ga. Tanč!
Naš problem je tokrat vnet in otekli lulek. Stari smo dve leti in do sedaj še nismo imeli problemov z lulekom. Redno (zjutraj in zvečer) umivamo, kožica gre lepo nazaj, včeraj pa sem opazila oteklino. Pri lulanju ga ne boli, ko pa se polula pa zajoče in želi, da se previjemo in mu luleka umijemo. Zvečer in danes zjutraj smo umivali in špricali s fiziološko.
Ali lahko še kaj naredimo sami? Moramo k dežurnemu, ali lahko počakamo do ponedeljka?
Že v naprej najlepša hvala za vaš trud in odgovore, ste nam v veliko pomoč!
Andreja
Pozdravljeni, ark,
če ni izrazite rdečine kožice pod glavico in izcedka, potem polagajte obkladke hladne fiziološke ali hladnih kamilic ali hladnega zavretka hrastovega lubja in jih menjujte na 1-2 uri. Če ni nič hudo bolezenskega, bi morali pomagati tudi obkladki. Če bi se pojavila iza+razita rdečina, bolečine, pa do zdravnika.
Draga Tanč!
Bom kar tukaj vprašala.
Že dva dni imam občutek,da je z lulekom našega 1,5 letnika nekaj narobe.No,danes se mi je potrdilo.Ima zelo ozko kožico in glavice se sploh ne vidi.Do sedaj je lulal lepo,danes pa sem opazila,da je špička in še cca.1/2 cm luleka čisto rdeča.Ko lula pa joče in se drži za pleničko.
Naj povem,da ima že od četrtka drisko.Bruha ne,vročino pa je imel samo v petek (37,6°C).
Kaj priporočate?
Hvala vnaprej!!
Pozdravljeni, dalia,
če ima otrok bolečine, pomeni, da je glavica pod kožico in kožica nad glavico vneta. Zato ga tudi peče, ko lula in joka. Če imate doma kakšno antibiotično mazilo, potem očistite, koliko se da in namažite 3-4x dnevno (z ušesno paličico med glavico in kožico, kolikor se da).
Če mazila nimate, pojdite ponj.
Garamicin bo super. Kakšen obkladek hladne tekočine bo tudi blagodejno deloval.
V tej starosti je kožica pogosto še ozka. Vsak večer jo po kopanju poskušajte potegniti (do bolečine, ne več). Če ne gre čisto nič, bi bilo dobro, da to vidi urolog, kamor vas napoti vaš pediater.
Če ni bolje v 3-4 dneh z mazanjem z Garamicinom, greste na pregled k pediatru.
Zdravo!
Se javljam,da vam sporočim kaj smo izvedeli.
Danes smo bili pri naši P in rekla je,da je lulček vnet.Enako kot vi,nam je svetovala Garamicin+kopel iz hipermangana.
Kožico pa bo treba verjetno operirati.Je tako zelo ozka,da je danes prav razpokala,ko jo je P počasi dol vlekla.
Ampak o tem se bomo pogovarjali okrog otrokovega 3 leta.
Me je čisto šokiralo,ko sem videla kako izgleda to vnetje.Bogi otroci!