Najdi forum

Pozdravljeni, imam nekaj tezav z desnim kolenom. Na zacetku oktobra, ko sem veliko sportala sem en dan pod koleni zatipala oteklino. Najprej je bilo bolj manjsa na desnem, nato se je vecala in sem imela pod obema kolenoma zateceno. Sprednje strani kolena sta bili obe vredu. Malo tezje sem skrcila koleno(desno je bilo bolj zateceno) ampak niso bile neke velike tezave. Vzroka nisem poznala kaj bi lahko to povzrocilo(kak napacen korak ali skok). Nato je bilo kar naenkrat bolje in nisem imela problemov. Ta teden pa sem pod desnim kolenom zopet zacela cutiti oteklino, ki se veca. Danes me desno koleno ne boli ampak je precej neprijetno. Zjutraj ni bilo toliko zateceno zdaj pa imam obcutek da se veca. Cutim tudi na sprednji strani kolena. Tezko recem da me boli, ker ni ravno tako hudo, prej je neprijetno kot da je kaka voda spodaj oz. da mi nekaj ovira gib. Isti obcutek na zadnji in sprednji strani kolena. Drugace sem v cetrtek na trampolinu malo cudno skocila in mi je v desnem kolenu malo klecnilo ampak ni bilo ravno hudo. Ali je mozno da je to od tega? Vode v kolenu se nikol nisem imela in nevem kako nastane, je v tem primeru mozno to? Ali samo kaj prevec obremenjeno koleno ki rabi pocitek? S koleni imam drugace na vsaketoliko tezave ker me bolijo ampak nikol ne otecejo, pocivam pa mine.(probleme imam zaradi hitre rasti). Sedaj je obcutek drugacen. Mogoce veste kaj bi lahko bilo in ce je voda, kaksen je cas regeneracije in pocitka? Ker sem na Fakulteti za sport in imamo veliko vaj, mi situacija hodi kar narobe.
Hvala in lp

Spoštovana,

Drugace sem v cetrtek na trampolinu malo cudno skocila in mi je v desnem kolenu malo klecnilo ampak ni bilo ravno hudo. Ali je mozno da je to od tega? DA.
Vode v kolenu se nikol nisem imela in nevem kako nastane, je v tem primeru mozno to? DA.
Ali samo kaj prevec obremenjeno koleno ki rabi pocitek? S koleni imam drugace na vsaketoliko tezave ker me bolijo ampak nikol ne otecejo, pocivam pa mine.(probleme imam zaradi hitre rasti). Sedaj je obcutek drugacen. Mogoce veste kaj bi lahko bilo in ce je voda, kaksen je cas regeneracije in pocitka? Ker sem na Fakulteti za sport in imamo veliko vaj, mi situacija hodi kar narobe.

Za začetek priporočam čimprejšnji klinični pregled obeh kolen, nato pa zelo verjetno še slikanje obeh z magnetno resonanco. V izogib dodatnih okvar in/ali poškodb (predvidevam, da glede na študij koleno močno obremenjujete) je namreč potrebno čimprej ugotoviti, kaj je narobe in nato to tudi odpraviti.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b]info@arthron.si[/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close