Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija orhidopeksija

orhidopeksija

Pozdravljena,

pri triletnem sinu je pediatrinja opazila, da ima mobilni desni testis in nas poslala k urologu, ki je predlagal operativno fiksacijo testisa, pri naslednje pregledu, tudi levega testisa nismo najdli, zato se je urolog odločil za fiksacijo obeh testisov. Včeraj je bil operiran in danes so nas poslali domov, zanima me ali lahko pričakujemo kakšne zaplete,trenutno ima manjšo oteklino? Danes mi je par ljudi omenilo, da smo to naredili prezgodaj, da bi morali počakati vsaj do petega leta, ko je možnost, da testisa toliko zrasteta, da se ne vračata v trebušno votlino. Prepričujem se, da smo pravilno naredili, vendar v meni vseeno gloda črviček in razmišljam, da najbrž kirurg ne bi delal nepotrebnih operacij! Zanima me, kakšno je vaše mnenje o tem ?

Hvala.

Kateri ljudje? So kirurgi urologi?
Nespuščene testise je ptorebno operirati zgodaj, saj jim telesna temepratura škodi, posledica je lahko neplodnost, znano pa je tudi, da so testisi, ki jih dolgo časa ne operirajo, nagnjeni k malignim spremembam.
Zaplete so vam verjetno opisali, povedali, na kaj morate biti pozorni, po vašem opisu pa trenutno ni znakov za kaj takega.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close