Najdi forum

Pozdravljeni, ker gre za zelo skrivnostno informacijo, kar se tiče operacije kolka bi vas vprašala, če mogoče kdo ve, koliko stane “špas” v samoplačniški varianti. Namreč mama moje sodelavke ima strašne probleme in v domačem zdravstvenem domu so ji rekli, da se lahko vpiše po redni poti vendar bo čakala 3 ali 4 leta, če pa bi plačala sama bi bila na vrsti zelo kmalu. Sodelavka je klicala po bolnišnicah pa nikjer nočejo povedati cene in so zelo neprijazni. Mi kdo lahko pomaga? Lep pozdrav.

Mislim, da bi morala dobiti točen odgovor ali na Ministrstvu za zdravje ali pa na ZZZS, ker morajo biti podatki o samoplačniških zdravstvenih storitvah javni.

Seveda pa ne sme upoštevati samo operacije, pač pa tudi dneve okrevanja v bolnišnici, antibiotike, fizioterapijo in vse kar paše zraven do popolnega okrevanja.

Hoj!
Ma, naj pusti ob strani, kar so ji rekli v domacem zdravstvenem domu!
Naj lepo dobi napotnico za pregled pri ortopedu v Valdoltro in cimprej na ambulantni pregled…
Tam so struckoti ena A! Ce bo pa se kdo “malo naprej porinil” napotnico, bo pa sploh fino..Govorim iz svojih izkusenj, verjemi…
Zakaj naj bi pa placevala drage operacije, ce je zavarovana leta in leta in mogoce niti koristila ni dosti zdravstvenih uslug!
V zadnjem casu so ljubljanski ortopedi tako “zasedeni”, da ne mores verjeti… In ni ravno redek pojav, da se kdo od nasih znancev raje ne odpelje na operacijo v MB ali Valdoltro….
LP!

Pozdravljeni, hvala za odgovore, kolegica je že izvedela znesek za samoplačniško operacijo, ki je astronomski, od 1,5 mio do 1,8 mio pa še to samo v primeru, da naberejo vsaj 3 kandidate naenkrat, v nasprotnem primeru se znesek še močno poveča. IN zdaj se spet pojavi vprašanje, kako naj si v omenjeni družini privoščijo tako drago operacijo, sodelavka je mati samohranilka, z eno hčerko, študentko, njena mati pa prejema penzijo ok. 60.000 sit. Ja je pa klicala tudi v Valdoltro in je čakalna doba do 4 let, seveda z napotnico. Ampak kako naj gospa čaka recimo še dve leti na operacijo, če ima že sedaj zaradi popolne obrabljenosti kolka res hude bolečine in komaj naredi nekaj korakov na dan?! Tole naše zdravstvo je v eni besedi za en velik K…. Da bi jo pa vzeli preko vrste, kot je namignila Ponca pa itak ni šans, če nimaš vez.

Malo mi je čuden tale tvoj zadnji odgovor. Čakalna doba nikakor ni 4 leta. Soseda brez vez je bila operirana v nekaj mesecih – mislim, da v treh. Znanec kot posledica nesreče takoj, ko so se pojavile bolečine. Oba sta bila operirana v Ljubljani pred kake pol leta. Kot sta mi razlagala, take operacije opravljajo v LJ, MB, Valdotri in še kje.

Napotnico napiše osebni zdravnik na predlog ortopeda. Pregled pri ortopedu je v povprečju en mesec. Nikakor pa v zdravstvenem domu ne morejo vpisovati v čakalno vrsto, ker res niso pristojni za to.

New Report

Close