Najdi forum

Omotica

Že kakšen teden se borim z rahlo omotico, utrujenostjo, očasno čutim tudi polna ušesa. Pritiska imam okrog 110/70. Nimam slabosti, imam rahle glavobole ampak ker sem trenutno ravno med menstruacijo je to normalno, apetit imam normalen.

Ko sedim, gledam tv in podobno je ok. Ko začnem hodit, nekaj na veliko delat naprimer za računalnikom pa je slabše.

Je imel kdo podobne simptome? Je možnost posledice stresa?

V ponedeljek grem po dopustu ponovno v službo in me je kar strah kako bom funkcionirala.

Ali lahko kaj takega vzamem da bi bilo bolje? Kaj kupim v lekarni?

Se srečujem s podobnimi problemi, ampak res ne vem, kaj bi ti svetovala.
Ker tudi sama nimam rešitve.
Vem pa samo to, da je strašno zoprno, meni se včasih prav vrti, kar cela soba gre okrog, kot na ringlšpilu. Grozljiv občutek!

Če ti ne bo bolje, stopi do zdravnika! Mogoče bi bilo dobro, da te malo bolj pogledajo (kri?), pa kak strokovni nasvet boš dobila. Jaz kar tako “na blef” ne bom kupovala v lekarni, bom lepo počakala do zdravnika.

Sem ravnokar govorila z osebo ki ima podobne probleme. Rekel je da je dolgo trajalo, ampak da sta na koncu z zdravnikom vendarle ugotovila da gre za dehidracijo in se je potem silil piti po 3 litre na dan in je res pomagalo, tako da poskusita mogoče bo bolje. Srečno!

Moj oče se je pred kratkim tudi tako počutil, so pa ugotovili, da so se mu obrabljena vretenca v vratu rahlo spustila in pritisnila na nek živec v hrbtenjači, zdravnica je predlagala manualnega terapevta, ki ga je “dal na mesto” – v vseh smislih : -)

Bolj kot posvet s farmacevtom bi ti svetovala obisk zdravnika. Vzroki so lahko različni- poleg zgoraj naštetih bi lahko vplival tudi stres,okužbe notranjega dela ušesa in z njim povezanih organov, motnje cirkulacije … – a naj to presodi zdravnik na osnovi preiskav. Če gre za vnetje, brez ustreznega zdravljenja lahko preide v kronično in ga je bistveno težje pozdraviti, kot v začetku. Zdravila, ki olajšajo nekatere od teh simptomov in se dobijo tudi v prosti prodaji, je smiselno jemati šele, ko je ugotovljen vzrok.

živijo!tudi jaz imam podobne težave.Stara sem 26let,zdrava,krvna slika je ok.Ampak mi še do danes niso ugotovili zakaj čutim omotico.Nevem ali sem pod stresom ali kaj?

Spoštovani,

vse, kar je bilo našteto je možen vzrok, poleg tega pa še nize pritisk, stres…

Lep pozdrav, Katarina

Poskusite z EFT-terapijo. Več na Googlu.

Izmerite si se pritisk in pijte dovolj tekocine. Ko boste opravili pregled pri ORL, bo morda kaj bolj jasno… vsi mozni razlogi pa so bili ze nasteti zgoraj.

Lep pozdrav, Katarina

New Report

Close