Ojdipov kompleks
Zanima me, kako zgleda ojdipov kompleks (strokovna razlaga), ker mislim, da ga ima moj fant.
Do svojega očeta ima zaničevalen odnos. Po njegovem mnenju je oče nesposoben, nima pojma o ničemer, skratka ne spoštuje ga. Če pa od njega lahko kaj materialnega dobi, potem to tudi vzame – brez slabe vesti. Po vedenju pa mu je podoben. Vse bolj in bolj.
Do matere ima pozitiven odnos. Po njegovem mnenju klub letom še vedno dobro zgleda. Vendar jo po svoje tudi izkorišča. Večkrat mi je že rekel, da sem ji podobna. In tudi mene izkorišča.
Obseden je z vitkostjo, tako pri sebi kot tudi pri drugih.
Kaj je narobe z njim?
Spoštovana Simona
mitološki Ojdip je svojega očeta ubil,aktualno pa sinovom takih teženj ne pripisujemo.Vse, kar hočejo je, biti boljši, podjetnejši in vplivnejši od očeta, ga skratka premagati.O ohranjenem ojdipovem kompleksu govorimo, kadar je ta tekma bolestno povdarjena in povzroča pri sinu razdvojenost.Pogosto pa sinovi napake, ki jih očitajo očetom sami prav tako počno.
Spoštovani,
sem zadnjič bral, da veliko sinov ameriških predsednikov podleže pijače in mamilom – nič nenavadnega torej, da se je sedanji am. predsednik vdajal tem substancam, torej statistika res ni bila na njegovi strani. Verjetno je to torej zato, ker pac ti sinovi tekmujejo s svojim očetom, a njihov roditelj je pač že dosegel že vse – zato pač ne morejo z njim normalno tekmovati in podležejo propadanju. Se motim? Hvala za komentar.