Najdi forum

odtekanje plodovnice

Živjo,
mogoče bo tole mal smešno slišat,sam bi vseeno rada kakšen komentar.Sem v 40. tednu in rok imam 28.7. Včeraj sem bla na pregledu in še nič ne kaže da bi blo kej. Pol me je pa ginekologinja vprašala, če mi že kej voda odteka, tko po malem. Vedno sem mislila, da voda naenkrat odteče, oziroma da je tolk velik, da sigurno veš. Ker če gre po kapljicah….kaj pa vem.Zdej je tolk vroče, da mam skoz vse premočeno, pa še jaz mam ves čas izcedek iz nožnice, tko da je vedno mal mokro.
A je kakšna od vas mela tko, da ji je čist po malem začela voda odtekat in kako je vedla da je to to?Bi bila zelo hvaležna za kakšen nasvet, ker me zadeva že kar mal preveč muči.
Hvala že vnaprej za vse odgovore.

Imela sem visok razpok mehurja, zato je plodovnica odtekala po kapljicah. Najprej sem mislila, da je beli tok, a jo je bilo preveč in bila je preveč tekoča. V porodnišnici ti lahko naredijo test, s katerim dokažejo ali ovržejo možnost, da plodovnica odteka. Mehur so mi dejansko konkretno predrli šele v končni fazi poroda (še je vse zlilo) in sploh ni bolelo. Sem pa morala zaradi tega ostati v porodnišnici (tri dni pred rokom), da so porod umetno sprožili. Ni bilo preveč “fanj”, ampak to je od enega do drugega človeka zelo različno, tako da nima smisla, da bi posploševali. LP

Tudi meni je počasi odtekala plodovnica, pa sem mislila, da je izcedek. Ko se mi je izločil še čep, sem šla v porodnišnico na pregled, kjer so me zadržali noter. Potem mi je odtekla še voda. Sem pa ravno zaradi počasnega odtekanja plodovnice dobivala pred porodom antibiotike, potem pa so preventivno dajali antibiotike 5 dni še hčerkici in ji trikrat pregledali kri (prvi, tretji in peti dan), če je slučajno prišlo do infekta. Na forumu Ginekologija je kar nekaj postov na temo počasnega odtekanja plodovnice.

Helena

Helena

Uporabljaj vložek. V kolikor ti odteka voda, bo ta ali brezbarvna in njen vonj rahlo spominja na mandelje, lahko pa je tudi zelenkasta, kar je znak, da odiidseš takoj v porodnišnico. Izcedek ima drugačen vonj in največkrat ni brezbarven in je tudi bolj “sluzast”. Lahko pa sta pomešana, zato si pogosto menjaj vložke (mini). Upam, da bo kaj pomagalo.
Želim ti lep porod.

New Report

Close