Najdi forum

Odpadanje dlake

Pozdravljeni!

Nekateri se me še spomnite in veste, da imam 10-mesečno psičko, pasme bernski planšar.
Drugače je z njo vse popolnoma vse uredu, zadnje čase me le nekoliko skrbi, ker ji zelo odpada dlaka, v kar velikih količinah. Hranim jo že ves čas z isto hrano ( Nutro ), tako da mislim, da v hrani ni problem. Tudi na splošno ni doživela v zadnjem času nikakršnih takih sprememb ( npr. šampon ), da bi ji zaradi tega lahko tako odpadala dlaka. Ko jo češem, grejo od nje cele kepe dlak.
Vem, da lahko samo menja dlako, vendar pa še pri nobenem psu nisem doživela, da bi mu odpadalo tako veliko dlake ( nisem pa še imela dolgodlakega psa ).
Možno je, da res samo menja dlako, ali je lahko problem tudi kje drugje ?

Hvala in lp vsem!

Zelo mogoča je res samo menjava dlake – tudi mojemu škotu ob teh stalnih spremembah temperature izpada v enormnih količinah. Ali odpada enakomerno ali samo na določenih delih? Ali ima vmes med dlako gola mesta? Možne bi bile tudi hormonske spremembe pred prvo gonitvijo (če se še ni gonila)… ali pa je morda sterilizirana in gre ravno tako za hormonske spremembe? Lahko kupiš Dermatin tabletke mogoče. Povej kaj več.

Lp, Yo

Ce je koza zdrava, je najverjetneje res samo redna menjava dlake. Se mi zdi, da se je letos psom cisto sfuzlalo od tega vremena in besno odmetavajo dlako. Je pa tudi res, da je pri nekaterih psih prva resna menjava dlake grozljiva, ko se znebijo puppy dlake.
Mene res ne bi prevec skrbelo, ce je koza videti zdrava. Lahko pa ji malo pomagas pri hitrejsi menjavi s kaksnim prehrambenim dodatkom za hitrejso regeneracijo koze in dlake, npr. z olji/tabletami Dermanorm, Dermatin, Wellcoat, jaz prisegam na prah The Missing Link, ker moje kuze ne prenasajo dobro vecjih kolicin mascob. Pa kaksno kopanje in redno cesanje tudi precej pripomoreta. Jaz se vedno, ko ze tretjic isti dan cesem pse in imam ze jaz, sploh pa one ze vsega dovolj, spomnim na Gino Spadafori in njene nasvet, da vsa dlaka, ki ostane na krtaci, ne bo pristala na kavcu. 😉
Lp, Mojca

Tudi moji bernki sedaj izpada dlaka, vendar pa ne v takšni količini kot pri tvoji psički, tako da bi bil lahko kakšen drug razlog za takšno izpadanje,Pozdrav!

Men je rekla veterinarka, da mojmu kužiju full dlaka odpada zarad tega ker je skos noter. Sicer ga peljem ven, ampak je večino dneva noter ker noče bit zuni. Če imaš kužita v stanovanju, je možno tudi da je to vzrok.
lp

Dlaka ji izpada enakomerno, nima golih mest na koži. Je pa res sterilizirana, možno da gre tudi za hormonske spremembe. Med drugim pa je tudi veliko notri ( v hiši ) sedaj pozimi, lahko da tudi to pripomore k izpadanju dlake.
Mislim, da je to to,tako da zaenkrat brez panike 🙂 !

Hvala in lp!

Zdravo!Imam mešančka starega leto in 3 mesece.Odkar ga že imam mu odpada dlaka.Zamenjala sem mu hrano tako kot mi je naročil veterinar dajem mu samo brikete od hillsa.Vendar mu dlaka odpada neverjetno tako da mislim da gre za kakšno kožno bolezen,ker cepljen je redno in tudi ampule dobiva redno vsake 3 mesece.

Dlaka pri psih se menjava ob spremembah temperature. To se pojavlja pozimi, ko so kužki seznanjeni z centralnim ogrevanjem, kar jim malo zmede sistem in dlaka začne odpadat. Kužka je najbolje dobro skrtačit in skopat in še enkrat skrtačit da gre odpadla, odmrla dlaka ven z kožuščka. Za dlako pa je super zadeva tudi Velcote.

http://www.katjamocnik.si

zdravo,mene pa zanima zakaj moji psički odpada dlaka okoli zadnjega dela in pod vratom??ima pa 3tedne stare mladičke,ali je možno da so oni krivi za to ker jih je zelo veliko??
lp,tea

Da, oni so krivi.. Mladički mamici grizejo dlako (ne vem natančno zakaj), torej ji dlaka ne odpada, pa saj si bo opomogla, takoj po odaji mladičkov 🙂

Mi pa imamo mopsa, starega 4,5 let in vsa ta leta obup od dlake. Dietna hrana, vitaminske injekcije, ni da ni – dlaka izpada kot nora. Ko ga češemo, je še huje (to sovraži). In vsi se že norčujejo, da bi že moral biti gol po količini izpadle dlake. Izpada enakomerno po celem telesu, ni golih delov, dlaka pa je puhasta, ne ščetinasta, oz trde je skoraj nič. Ker je v stanovanju, ima striktno prepoved vstopa po sobah, lahko je samo na hodniku, kajti dlaka res samo leti iz njega. Ogromno je tudi zunaj, drugače zdrav, samo dlaka …..- sesanje hodnika 4x na dan je že malo preveč.

pri mopsih je to popolnoma naravno/normalno, sploh pa če mu dlaka izpada enakomerno. Če pa bboste imeli boljši občutek se lahko še posvetujete z veterinarjem
http://pasme-psov.si/index.php/pasme/pregled_pasme/2/mops tukaj npr. piše da je izpadanje dlake zelo veliko (10 kostk)

Zdravo 😀 imam 4 letno psičko pasme bernski planšar. Zadnje čase sploh pozimi ji dlaka na veliko izpada, kar se ji do sedaj še ni dogajalo. Zanima me, če je to posledica klimatskih sprememb ali pa je z mojo psikčko kaj narobe ?

Lp Nika

izpadanje dlak joooojjjj!!!! groza!

veterinarji pojma nimajo ko jim poveš za odpadanje dlak.
Jaz sem bil s psom pri 4 vetih in vsak je postavil drugo diagnozo.
Eden je prodajal hrano hils in niti pomislil ni na kaj drugega kot da naj kupim kar takoj en žakelj te hrane pri njemu (ve se zakaj a ne).
Drugi mu je prepisal vitaminske injekcije, brez da bi mu vzel kri, ali kako drugače ugotovil pomanjkanje le teh…tretji mu je predpisal neke tablete za zdravljenje kože, češ da je to vzrok, pa na koži nima nobenih zadev….
brez veze, vsak pa mi je računal od 35 do 45 evrov plus tablete, ali hils hrana….nobena stvar pa ga ni pozdravila, vsaki dan pometemo pol smetišnice dlak po celi hiši. Štos pa je, da se sploh ne vidi nikjer da bi bil pes brez dlak.
Naši psi so čisto preprosto poskusni zajci za tele nevedne veterinarje-ki pojma nimajo !!!

Pozdravljeni, pri svoji 6 letni psički, pasme bichon bolognesse, opažam da ji izpada dlaka po šopih. Praska se in ko vstane na preprogi ostanejo kosi dlak. To se do zdaj še ni dogajalo. Ali naj jo samo skopam in dobro razčešem? Ali so to morda kakšne bolhe. Hvala za odgovor.

New Report

Close