Najdi forum

obrezovanje kivija

Pozdravljeni!
Zanima me kdaj se mora porezati kivi,ali je februar pravi čas.Potem pa še kako se poreže,da bo roden in da ne bojo preveč divjale nove veje.Kje bi se lahko naučila obrezovanja v Mariboru.Bi me gdo bil pripravljen nauči tega? Hvala za vsak nasvet.

Če sodim po sosedu (smo z obale), je sigurno že pravi čas za obrezat. Kivi je obrezal že pred dvema tednoma približno.Tako na oko je videt,da ga je kar precej oklestil, za kaj več pa se morda kdo drug oglasi.

Sama sem si v knjižnici sposodila knjigo o aktinidiji, kjer je obrezovanje lepo opisano in ilustrirano. Malo ti bo pomagal tudi spodnji link.

http://www.nakup.merkur.si/nasveti-namig.asp?id=vrt57&kateri=vrt&MySes=UFX7NAQS4MSLWPCPJEXC

Pozdravljeni! Zahvaljujem se za nasvete kako z kivijem.Uspelo mi je najti poznavalca in gojitelja kivija,ki mi je včeraj porezal kivi.Ko sem gledala zraven da bi se sama naučila obrezovanja,mi se je zdelo dokaj enostavno.Bom pa videla kako bo to leto z rodnostjo.
Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Gospa Lavinija,ce vam ni v napoto,da mi mogoce daste Tel. st. od vasega
poznavalca kivija.Postavil bi mu nekaj vprasanj v zvezi obrezovanja kivija
in ce obstaja kakrsnakoli Literatura o tem
Lep pozdrav v upanju na pozitiven odgovor!

Gospa Lavinija,ce vam ni v napoto,da mi mogoce daste telefonsko st. od vasega
poznavalca kivija. Tudi jaz imam podobne probleme in bi mi zelo prav prišel tak strokovnjak.
Lep pozdrav v upanju na pozitiven odgovor!

Kivi se obreže enako kot vinska trta. Sama ga porežem tako, da iz osnovne rastline pustim na vsako stran po dva, tri poganjke, ki imajo do pet “oči”. Moj je star 4 leta in je letos že lepo rodil.

http://books.google.si/books/about/Aktinidija.html?id=ZbnGGAAACAAJ&redir_esc=y

Cela zgodba je kako sem iskal to knjigo pred leti! Jaz sem spraševal za kiwi, prodajalker pa nič! Ko sem enkrat ugotovil, da je pravilno aktinidija, sem jo hitro dobil. Mislim, da še vedno nekje nabira prah.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Pozdravljeni,

Ali mi lahko posredujete telefonsko številko osebe, katera vam je obtezala kivi. Jaz nikogar ne dobim.

Lep pozdrav

Tatjana

New Report

Close