Najdi forum

Prosim za nasvet, kako se najbolje obraniti pred spuščenimi napadalnimi psi na osamljenih kmetijah. Večkrat bi sama šla na kak pohod, na bližnje vrhove okoli naše vasi, pa ne poznam nobene poti, kjer ne bi vsaj en tak pes strašil. Pred nekaj meseci je en ugriznil sina. Saj verjetno je lastnik moral pripeljati psa na pregled, a kaj ima sin od tega? Dva meseca kasneje je bil isti pes še vedno spuščen, mi pa si ne upamo mimo.

Če je moral psa peljati na “pregled” je bila zagotovo podana ovadba vsaj na prekrškovno sodišče. Niste podali nobene izjave?

Nabavi gas sprej-solzivec.

Hvala za nasvet, DRRR, a ne vem, če je sprej dovolj hitra preventiva, ko pes priteče in že hoče vgriznit. Če ne bom prepozna. A bom mogoče poskusila.
Maja, ne vidim nobene povezave med mojim vprašanjem in tvojim odgovorom.

Kako da ne?

Če ste podali izjavo inšpektorju in je moral lastnik psa peljati na pregled (ki ga je potrebno plačati in opraviti večkrat), je najbrž dobil visoko denarno kazen.

In v tem primeru bi presneto dobro premislil, če bo pes še kdaj sam brez nadzora, saj je v registru kot nevaren pes in zanj veljajo strožja določila.

Solzivec se mi ne zdi v redu, saj pes ni nič kriv!

Potem pa lastnika!

Ne samo, da ni visokih kazni, sploh ni denarnih kazni. Tudi noben inšpektor ali sodnik ne sodeluje. Če te ugrizne pes, greš k zdravniku in on mora ukrepati dalje, kar pa je vse samo v smislu nevarnosti stekline. Poveš naslov in si opravil. Zdravnik mora prijaviti ugriz mislim da veterinarski postaji, ki zahteva od lastnika potrdilo o cepljenju proti steklini in enkrat hočejo videti psa. To je to.

Ampak tudi če bi kazni bile, to res nima veze z mojim vprašanjem, saj se ne morem pustiti ugrizniti vsem psom, ki so prosti in potem čakati, da bodo lastniki psa naslednjič privezali.

Ne to ni to. Kazni se izrekajo, samo prijavit je treba kristelja tako policiji kot veterinarski inspekciji. V mojem primeru, ko se je vame in v moje pse ze ta stotic zakadila vedno spuscena psica, so policisti prisli v slabe pol ure in lastnica je placala mislim da 200 evrov kazni. Veterinarska inspektorica pa je prisla pogledat bivalne razmere in izdala odlocbo o ureditvi (postavitvi ograje, da psica ne bo mogla z vrta) in psica od takrat ni vec zunaj.
Drugace pa je tudi laz za lase dobra obramba. Psi si naceloma bojijo taksnih pssssssss zvokov. :)))

Ja, Tanja, verjetno je res tako. Če prijaviš. Lahko ga tudi tožiš za poškodbe in bolečine. Potem bi plačal še več. Ampak tega pač ne počnem. Saj je to tudi samo za enega dotičnega psa, jaz pa sploh ne vem, v katero stran se naj obrnem. Poskusili bomo s sprejem.
hvala vsem

Potrebno je samo iti k zdravniku, potem je on dolžan zadevo posredovati naprej in veterinarska inšpekcija ukrepa.

Ni potrebne nobene prijave, ne tožbe…

Ja, Maja. Vem. Žal iz prve roke.

nasveti za obrambo proti psom:

obrambapes.ednevnik.si

A ti gre tako slabo, da moraš na vsake toliko povsod objavljat svoj link? Pa kar registriraš se na razne forume in edino, kar napišeš, je ta link, valda te banajo.

Predvsem si ne želim nikoli videti človeka, ki ni vajen psov, po posluževanju nekaterih opisanih metod brez predhodne vaje…

Potrebno je pogledati zadevo z dveh strani, torej nevestnega lastnika psa, kršitelja in oškodovanca, ki ga pes napade. Če vas pes napade in potem prijavite zadevo policiji, bo le ta opravila razgovor z lastnikom psa in ga ( mogoče) kaznovala z 800 e kazni, mogoče samo opozorila. Kaj bo pa s tem dobil in kakšno varnost bo v bodoče imel oškodovanec, ki ga je pes napadel je pa druga stvar. Osnovno je potrebno poskrbeti, da se lahko oseba ubrani pred napadom psa, solzilec ne vem kako je uspešen, verjetno bo bolj elektrošoker, ki je tudi dovoljen za samoobrambo. Kaj pomaga denar in odškodnina, če jo iztožimo, če je vaš otrok ali vi pogriženi ali celo mogoče dobite steklino, ali drugo bakterijo.