OBMP – 2025
Hvala za odgovor. Ja, se strinjam. Meni so nardili histero, pa niso ničesar odkrili. Tudi drugih vzrokov ni odkritih zaenkrat. Stara 30. Večina prenosov s femaro. Enkrat vstavljena 2 zarodka. To je pa to od sprememb. Če zdaj ne bo, sledi genetika. Predlagala bom še estrofem, aspirin (čeprav moja gin enkrat prej ni kazala zanimanja za aspirin) … potem da bi probali na pamet vstavit 1 dan prej kot ponavadi. Enim je to pomagalo.
Vmes pa dodatki (sam ne preveč), zmerno zdravo življenje, morda akopunkura. Bila sem že na bownovi terapiji, pri homeopatu.
Eni zdravniki pa pravijo, da mora sam pravi zarodek priti. Pol pa vedi koliko maš vpliva :).
Zdravo.
Ne pisem iz prve roke, pisem po ze veliko prebranem in mislim,da sem se kar podkovala. 🙂 a cesar ne najdem je to, kaksen je redosled. Namrec,dobila sem potrjen konzilij in sem se javila s prvim dnem ciklusa junija. Na kar so mi povedali,da so dopusti. Sedaj pricakujem ciklus ta teden. Kaj sledi,ko jim javim. Je to ze to,zares? Zacnem UZ in injekcije? Za SPB pa pise,naj pocakam da dobim datum sprejema. Torej vprasanje, kaj se bo dogajalo ,sedaj ko javim 1 dan menstruacije? Hvala vsem azurnim in vso sreco sveta vsem,ki cakate svoj cudez!
Pozdravljene!
Prosila bi, če mi katera lahko potrdi, da je datum za sprejem običajno okoli 22. dneva menstruacijskega ciklusa, torej cca 1 teden pred pričakovano naslednjo menstruacijo?
Ali je potrebno od naročanja (prve dni menstruacije) do datuma sprejema (+/- 22. dan ciklusa) še kaj hoditi na kliniko, ali se redni obiski klinike začnejo šele po tem sprejemu okoli 22. dneva? (zanima me, ker ne vem, ali vmes lahko planiram odsotnost…). Preiskavo krvi za SPB bi v tem primeru pač naredila pred odsotnostjo, takoj v prvih dneh cikla…
Je morda še katera taka, ki ima neredne menstruacije? Ali ste v tem primeru od naročanja za sprejem do naslednje menstruacije, ki je začetek postopka, samo sprožile menstruacijo s progesteronom, ali je potekala še kakšna stimulacija s femaro/clomidom?
Hvala in lp!
Anoni381, 09.12.2025 ob 16:19
enkratmogoce2305, 27.11.2025 ob 13:20
Predlagam, da pridobite napotnico in se narocite za postopek v Ljubljano, Maribor ali Postojno. Ce zelite samoplacnisko, ima to moznost Postojna. Ne vem pa, ali je dejansko kaj hitrejsi postopek.
Rešu so vzeli koncesijo, zato ZZZS ne krije. Na forumih imate ogromno zgodb.
Pozdravljene!
Sem poskusila prebrskati po starih temah, pa je veliko starih in nasprutojočih se informacij.
Če katera ve, bi lepo prosila za up-to-date informacijo, kaj je pri ZC Dravlje krito s strani ZZZS pri zdravljenju neplodnosti?
Če prav razumem, postopek OBMP ni (več) krit… ali to zajema samo IVF in ICSI, ali tudi inseminacijo (IUI)?
Kako pa je s predhodnimi preiskavami? Zasledila sem, da so krvni testi samoplačniški…? Kako pa je z zdravili (npr. za spodbujanje ovulacije)?
Če se odločiva za prve preiskave (krvni testi, spermiogram) na ZC Dravlje in nato ugotoviva, da bi šla raje drugam, ali lahko napotnico direktno prenesem, ali moram pri ginekologinji zaprositi za novo?
Hvala in lp.
ZC Dravlje OKT25-JAN26: stanje je bilo tako, da si hitreje prišel na vrsto do prvega termina za obravnavo neplodnosti. Pregledi (ultrazvok, spermiogram) in zdravila za spodbujanje ovulacije so bili kriti prek napotnice, krvni testi pa kljub napotnici samoplačniški. Postopek OBMP ni bil več krit prek napotnice, vendar je napotnico možno prenesti drugam, samo je treba tam ponovno čakati na prvi pregled.