Obilen sluzast rumen izcedek
Spoštovani,
tri dni opažam obilen rumen sluzast izcedek brez vonja. Nožnica me ne srbi. Kdaj pa kdaj občutim zelo rahlo pekočino, ki sem jo najprej (ko še ni bilo izcedka) povezovala s prvim spolnim odnosom po porodu, sedaj pa nisem več prepričana. Moram poklicati h ginekologu ali je dovolj, če poskusim zadevo odpraviti z vitagyn C ali s čim podobnim?
Sicer sem tri mesece po porodu (brez posebnosti).
Najlepša hvala in lep pozdrav.
glede na to, da ni drugih pridruženih težav razen izcedka, predlagam, da zadevo poskusite najprej sami sanirati z vitaginom ali s podobnih drugim sredstvom na osnovi mlečne kisline. Če bi se težava stopnjevala ali bi dalj časa vztrajala kljub poskusu obravnave, pa se obrnite na ginekologa.
Spoštovani,
ne vem, če imajo težave v zgornjem in spodnjem trebuhu kakšno zvezo in če ima vse skupaj kakšno zvezo s spolnimi odnosi. Je malo prezgodaj. Če bi šlo za “vnetje jajčnikov” (pelveoperitonitis), bi se težava začela šele čez kak teden dni. Če težave niso prehude, bi počakal, v nasprotnem primeru obiščite zdravnika.
Pozdravljeni,
ze od rumenkaste cisce (za katero sedaj nisem vec prepricana, da je bila res cisca-ker je slo za rumen sluzast izcedek) se mi se 11.teden po porodu nadaljuje rumenkast sluzast obilen izcedek. Prisoten je tudi neprijeten vonj, po ribah. Srbecice ni. Vmes se je (v 8.tednu pi porodu) za 3dni pojavila blaga sluzasta krvavitev, ki je presla v ta rumen sluzast izcedek. Dojim in ne zelim antibiotikov, ce to ni nujno potrebno. Kaj predlagate, kaj bi bilo smiselno storiti?
hvala!
Spoštovani,
predvsem vonj po ribah je zelo značilen za bakterijsko vaginozo, to pa se zdravi z metronidazolom ali s klidnamicinom. Oba antibiotika se dobi tudi v lokalni obliki, torej takšni, ki se neznatno vsrkava v kri in se zato ne bi niti v sledovih pojavljala v mleku. Za potrditev oziroma pravo diagnozo pa bo verjetno treba do ginekologa na pregled.