NOVA MAČKA BRITANKA
Doma imamo od decembra muco-britanko, samičko, zaenkrat nesterilizirano, bo ta v kratkem urejeno. Sedaj si mož (!) želi še eno. Sedanja je k hiši prišla brez problemov, znala uporabljati WC, nič jokala, nič stresno se mi ni zdelo, da je bilo za njo, tudi za nas ne. Mačka mirna, ne preveč igriva, popolnoma nezahtevna.
Zdaj bi nabavili enako pasmo, samo mladička pač, se pravi ca. 2 meseca mlajšo mačko. Naša je zdaj stara 5 mesecev. Naj vzamemo samčka ali samičko da bi se bolje razumela?
Me pa malo skrbi, ker včasih pride k nam na obisk (na čohanje in kakšen priboljšek) sosedov mačkon (prijazen, kastriran, kakih 7 let star, giba se tudi zunaj) in je katastrofa ko se vidita. Sikanje in vsak v svoj kot, oz. sosedov kar pobriše iz hiše. Naša pa pod kavč. Je kar ona bolj napadalna, maček je bolj pokazal pripravljenost za druženje.
Kakšne so kaj izkušnje, glede na karakter britank?… se je “varno” in smiselno podati v nabavo še ene?
Bojim se, da glede na to, kar je pokazala, ko je videla sosedovega, ni najbolj karakter za druženje. Nebi radi v hiši imeli cirkusa, ker zdaj imamo mir.
Kakšno mnenje, nasvet, izkušnja?
Kako to mislite, da pride na obisk samček? Ga čuvate, če sosedov ni doma ali to pomeni, da se vaše mačke prosto zunaj gibljejo. Ker me res zanima kateri slovenski, hrvaši ali avstrijski vzreditelj vam je prodal britanko za zunanje izhode.
Ko se kupuje mačka, pes, podgana, papiga … se gleda na karakter živali. Torej namesto da tukaj sprašujete, ali bi raje samca ali samico, se povežite z dobrimi vzreditelji in se pri vzreditelju, kejr boste kupili ali želite kupiti, pozanimajte, kakšni so karakterji vseh muckov v leglu. Šele na to delajte pare skupaj z muco, ki jo že imate doma. So pa muce družabne živali, in večinoma je itak bolje, da jih jeveč skupaj.
So pa seveda primeri, ko temi ni tako. Ampak to je potem zaradi karakterja (tako samice kot samci). Če seveda kupujete pravo britanko in ne neke kvazi. Ker vzreditelji slovenskih britank vsi poznajo dobro svoja legla, se jim dobro posvetijo in znajo svetovati, s katerim mlčadičem je dobro združevati.
Če pa morate tukaj spraševati, pa imam občutek, da boste kupili pri nekih kvazi rejcih “nerodovniško” muco. Tam pa seveda ne boste mogli kaj veliko izvedeti in dobiti pomoči pri združevanju muc. Premislite, preden se zaletite v nakup.