nosečnost
Spoštovani dr. Pušenjak,
proti koncu ovulacije sem v enem jajčniku začutila rahlo zbadanje, ki je trajalo približno tri ure. Ker sem nekje zasledila, da nekatere ženske čutijo, ko se jajčece in semenčica združita, me zanima, kakšen je takrat občutek. Ali je možno, da bi to zbadanje lahko pomenilo združitev spolnih celic?
Najlepša hvala za odgovor.
Lep pozdrav,
Barbara.
Še jaz imam za vas podobno vprašanje in sicer:
14 dni pred začetkom ciklusom me zbada (kake tri ure) v spodnjem delu trebuha in mislim da gre takrat za ovulacijo.Menstruacijo imam točno na 28 dni.
Zanima me, ali je takrat že prepozno za zanositev, ko nastane ta bolečina ali pa je takrat ta “pravi” čas za željeno nosečnost ?
Hvala za vaš odgovor !
Monik
Pravzaprav ne vem. Če vas boli takrat, ko se jajčnik “napenja” in je tik pred tem, da bo Graafov folike počil, potem je ta čas “ta pravi”, če pa vas boli po tistem, ko je do razpoka Graafovega folikla že prišlo, ker se je v trebuhu nabralo malo krvi in bolečino pri vas povzroča ta kri in ostala tekočin, potem je zelo verjetno že prepozno. Kateri “tip” bolečine ob ovulaciji se pojavi pri vas, bo ostala skrivnost, zato bo ostalo neodgovorjeno žal tudi vaše vprašanje.