Nizek beta HCG in visok S-PAPP-A
Pozdravljene.
Danes sem dobila izvide dvojnega hormonskega testa. Beta HCG je zelo nizek za 11-teden (149 IU/L), S-PAPP-A pa visok (6300 mIU/L). Ne spletu ne najdem veliko izkušenj s takim izvidom, če že sta ti vrednosti ravno obratno visoki. Ali me lahko kdo prosim, pripravi za naprej? Jutri imam še nuhalno. Bojim se najhujšega.
Hvala
Zaskrbljena536, 04.05.2026 ob 16:45
Pozdravljene.
Danes sem dobila izvide dvojnega hormonskega testa. Beta HCG je zelo nizek za 11-teden (149 IU/L), S-PAPP-A pa visok (6300 mIU/L). Ne spletu ne najdem veliko izkušenj s takim izvidom, če že sta ti vrednosti ravno obratno visoki. Ali me lahko kdo prosim, pripravi za naprej? Jutri imam še nuhalno. Bojim se najhujšega.
Hvala
Vrednosti dvojnega testa se ocenijo z računalniškim programom za oceno tveganja za kromosomske nepravilnosti, ko se vaše izmerjene vrednosti primerjajo s srednjo vrednostjo za posamezen označevalec na dan nosečnosti, ko je bila kri odvzeta. Šele na podlagi tega izračuna lahko rečemo, ali so vaše vrednosti normalne, nizke ali visoke, ker se vrednosti pač zelo hitro / vsakodnevno spreminjajo.
Dokončen izračun tveganja pa upošteva še vašo starost, velikost ploda in nuhalno. Tako da bo vse jasno takoj, ko dobite izvid, da takrat pa ste lahko mirni, saj ta izvid zaenkrat ne kaže na visoko tveganje za karkoli.
srečno, N