nevaren glavobol?
Spoštovani!
V zadnjih nekaj mesecih opažam, da me glava boli tudi 2-3 dni na teden. In sicer se glavobol pojavi največkrat ko se umirim…bodisi ko se uležem v posteljo ali ko se spravim gledati TV ali kaj brati ter med vožnjo z avtom. Glavobol je nekako razporejen kot “krona” okoli glave.Boli me predvsem spredaj okoli oči in v sencah ter zadaj na zatilju. Imam tudi tak občutek težke glave…boležina je taka težka pritiskajoča, vsake toliko malo zakljuva. Nekateri so mi rekli, da je mogoče migrena, ampak nimam nobenih slabosti, včasih mi postane le vroče v glavo in imam občutek, da mi jo bo razneslo. Sumim, da je mogoče kaj povezano z očmi, ker nosim tudi očala in imam precej slab vid (-3,5 dioptrije). Drugače jem dokaj zdravo, se veliko gibam, imam pa dokaj stresno šolo in vse kar je z njo povezano. Stara sem pa 23 let, normalne telesne teže, pritisk in kri je bp.
Že vnaprej hvala za kakršenkoli odgovor!
Lep pozdrav!
S.
Traja lahko različno…težko rečem…traja nekaj minut, potem se kaj zamotim ali spremenim položaj glave in ne čutim več pritiska, potem se spet pojavi. Spodbudi ga glasna glasba, svetloba, zvoki, sedeč položaj v avtomobilu, navadno se pojavi ko se nekje sprostim…to pomeni, ko se usedem ali uležem. Nisem pa še nikoli nič vzela, zato tudi ne vem, kaj bi pomagalo. Nisem ravno pristaš tablet, pa tudi bolečina ni tako huda, da ne bi mogla zdržat.
Aja, pomislila sem mogoče še, da bi bilo lahko to povezano še z nečim drugim. V zadnjem času sem zelo povečal telesno aktivnost, veliko več se ukvarjam s športom. Zadnjih nekaj tednov redno delam trebušnjake, pri čemer sem opazila, da po določenem času začnem obremenjevati vratne mišice (ko trebušne ne ubogajo več 100%). Mogoče je bolečina v zadnjem delu glave povezan tudi s tem. Kaj pa vi mislite? Ali opisani glavobol nakazuje na kaj nevarnega?
A je možno da bi bilo vse skupaj psihosomatsko? NAmreč sem nekoliko nagnjena k temu, vendar ne bi rada zaradi tega izključila česa drugega.
Hvala za vaš čas in lepe praznike vam želim!
T.
Spoštovani!
Ker glavobol ni kljuvajoč in se ne pojavi nenadoma, najpogosteje zjutraj, gre verjetno za tenzijski galvobol, ki je res v skupini spihosomatskih bolezni. Povzroči ga navadno napetos v vratnih mišicah zaradi dela, položaja galve ali splošno “napetosti” mišic po celem telesu ob določenih dražljajih ali psihičnih stanjih.
Le poskusite eden do dva lekadola, da vam glavobol skrajša ali prekine. Potem pa se ogalsite.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani!
Ker glavobol ni kljuvajoč in se ne pojavi nenadoma, najpogosteje zjutraj, gre verjetno za tenzijski galvobol, ki je res v skupini spihosomatskih bolezni. Povzroči ga navadno napetos v vratnih mišicah zaradi dela, položaja galve ali splošno “napetosti” mišic po celem telesu ob določenih dražljajih ali psihičnih stanjih.
Le poskusite eden do dva lekadola, da vam glavobol skrajša ali prekine. Potem pa se ogalsite.
Iz opisa ne zveni, da bi šlo za nevaren glavobol.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani!
V zadnjem času sem imela nekajkrat močnejši glavobol, ki se je pojavil v zadnjem delu glave, na desni strani, in sicer kot da bi izhajal iz kosti, ki se začne za ušesom in se potem zadaj nadaljuje v nekakšno “bunko” v zatilju. Iz tam se je bolečina širila po celi desni strani glave do senc. Vzela sem en lekadol direkt in je pomagal. Blaga napetost (ne morem niti reči bolečina) je pa zdaj že nekaj dni stalno prisotna v tej bunki na zadnjem delu glave.
Je mogoče povezano to kaj z vratno hrbtenico, prisilno držo za računalnikom in pri branju…? Mogoče kaj hujšega? Kaj lahko naredim?
Hvala,
T.
Spoštovani!
Taka loklaizirana bolecina, ki se pojavi in izgine je verjetno res posledica napetih misic zaradi prisilne drze, kot ste ugotovili tudi sami. Poskuste med delom cimveckrat razgibati vratne misice in glavo obrnite do skrajnnih leg, bolece tocke s prsti pomasirajte, s cimer pospesite pretok in odstranjevanje mlecne kisline, ki je navadno med drugim razlog zz neprijetne obcutke. Po potrebi vzemite ustrezno zdravilo.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik