netresk vnetja ušes
Nenima, zate nimam sicer odgovora, bi se ša kar sem prišlepala zaradi ušes. Že 4 leto zapored pred novim letom dobim grozne bolečine v ušesih. Zdravnik mi je rekel da ne vidi nič, enkrat mi je dal nek antibiotik, drugače pa vedno samo izpiranje ušes, vendar meni zaradi tega ušesobol ne pojenja. Poskusila sem z natreskom in nič bolje, ponoči imam v ušesih vato, sedaj ko me spet zelo boli tudi tekom dneva – je kar nadležno ko slabo slišim.
Ima kdo kako izkušnjo s kakim domačim zdravilom razen natreskom, ušesni predel proti grlu se mažem z 131 oljem ampak mi je s tem samo malce bolj toplo, bolečina ne pojenja.
Aja zdravnik je rekel da je to zaradi ušesnega masla, da se mi tako hitro dela – ušesa si redno čistim, pa vseeno se nabere toliko da moram vsako leto na prečiščevanje – kar pa baje prepogosto škoduje.
Prosim za kakšno domače zdravilo, ker ne mislim več hoditi k zdravniku po nič…
hvala in lep pozdrav,
maja
Maja, enake probleme sem imel tudi jaz. Nekaj let sem hodil tožit k
zdravnici, da me bolijo ušesa, predvsem levo. Vsakokrat, ko je pogledala
v uho ni ona nikoli nič videla. Vsakič je rekla, da je uho v redu.
Letos, ko je bila bolečina neznosna, gnojni izcedek iz ušesa, zdravnica
ponovno ni nič videla. Zahteval sem napotnico za ORL. Po prerekanju
sem jo dobil. In rezultat: Hudo kronično vnetje. Vsak drugi dam sem
hodil v bolnico. Tudi doma sem si dajal v uho antibiotične kapljice.
Posledica nezdravljenja vnetij v ušesih: 50 % naglušnost.
Zato čimprej na ORL in ne poslušajte vaših splošnih zdravnikov, da vam
ni nič.
Netresk sem uporabljala pri svojem otroku že v tako zgodnji dobi, kot jo omenjaš. Zanj je bilo to čudovito in najbolj učinkovito zdravilo za vneta ušesa. Obstaja možnost, da je otrok alergičen na netresk, zato prej preveri in mu s kapljico netreska namaži delček kože na vratu ali v komolčnem zgibu. Če koža ne bo odreagirala v nekaj urah, potem ga lahko mirno uporabiš. Verjetnost alergije je zelo majhna.
Netreskov listek sesekljaš, iztisneš sok na žličko in malce segreješ – na telesno temperaturo. Kapljico do dve soka kaneš v uho. Prija tudi,če uho blago ogrevaš s pregreto pleničko ali s čim podobnim. Če se vnetja ponavljajo je obisk pri zdravniku nujen.
Postopek je star in uspešno preizkušen na več generacijah.
Jure- hvala za tvoj komentar, sem si mislila da ne bo nihče poznal podobnih težav…meni osebno je že prav tečno hodit do splošnega zdravnika ker mi tam naklada vse mogoče in riše uho, napotnice pa nisem dobila že par let. Če bi vedela za kakega boljšega zdravnika v svojem kraju bi prec zamenjala pa kaj naj ko so vsi enaki, vse več pritožb je nad osebnimi zdravniki, potem pa preklopiš kam dugam pa ti odkrijejo svašta, prej si bil pa domalega hipohonder…no pa naj še kdo stavka da ima premalo dela, najprej naj prevzamejo vso odgovornost do svojega nestrokovnega dela potem pa se pogajamo…
ld, maja
Kako ščitnico na meji? To je sumljivo. A so ti rekli, da imaš avtoimunsko vnetje, ali je bil zdravnik v zvezi s ščitnico tako nepoučen, kot moj? Mene je packal 10 let in še prej drugi 5. Pisal mi je Helexe in me pošiljal na sprehode (Bog ne daj, da bi jih jemala, ker bi bila že čisto zafiksana), poleg tega pa sem imela kar naprej antibiotike zaradi ušes, čeprav “ni bilo skoraj nič videti”.
A imaš še kakšne druge simptome (utrujenost, otekanje rok in nog čez noč, mravljinčenje, rast teže kljub enakemu vnosu hrane, vrtoglavice…)
Glede bolečin v ušesih pa še to – edina stvar, ki mi je pomagala, je bila švedska grenčica (sluhovod namažeš u olivnim oljem, grenčica je namreč precej agresivna), ki sem jo kapnila na vato in dala v uho.
burja, sem simptome že sama kar dodobra pregledala in je marsikaj od tega pri meni, ampak zdravniku to ne zadostuje, sem pač malce psihično oz stresno preveč preobremenjena…to je vedno odgovor, pa če jamram za želodec oz črevesje ali karkoli drugega, da bi me dal na kako preiskavo so že leta minila…se samo tolažim da bo vsak čas šel v pokoj in bo kaj novega…morda se pa prej prepišem v sedanji kraj…ampak je tule zdravnik tudi bolj hiphop čimprej od tod…
Zdravil pa nisem še nič jemala, itak vsakič ko se prikažem pri zdranviku dobim samo počitek, nič sekiranja, veliko tekočine in svežega zraka – to so ti moja zdravila, edina stvar ki jo jemljem so KT, ter sem in tja kak šumeč asperin za glavo.
p, maja
No ja, menjaj zdravnika (jaz sem ga, ker me je res predolgo packal), ali pa pojdi samoplačniško izmeriti TSH. To lahko narediš v vsakem laboratoriju, stane pa od 1.500 do 2.000 SIT. Splošni zdravniki (pa ne vsi), na splošno veliko premalo poznajo težave in bolezni ščitnice. Javi, kako si se odločila.