Nespečnost-Sanval
Pozdravljeni!
Prebrala sem že kar nekaj odgovorov na tole temo o težavah s spanjem , pa vas bi vseeno še jaz vprašala za mnenje. Po kakšnem letu mučenja ponoči, da bi spala vsaj 6 ur (namreč, ali sem zaspala tam okrog 1-2ure ponoči ali pa sem se ob 4uri zbudila , vmes sem se pa tako kar nekajkrat zbudila) sem se odločila da grem do svojega zdravnika.S težavo mi je dal tablete Sanval 5mg. Rekel je, da sem premlada – 48 let, da bi začela nespečnost zdraviti s tableti.Saj se čisto strinjam, samo, življenje brez poštenega spanca je čez dan prav obupno.Ali sem tam ob 14 uri tako utrujena, da bi najraje stoje zaspala za 10 minut, ali pa sem cel dan nejevolna,sitna…
No, ko sem 14 dni redno vsak večer vzela Sanval tablet ob 11 uri zvečer, sem res čez 15 minut zaspala, brez kakšnega strahu:joj, kako bom zaspala.Problem pa je , ker sem se vedno med 3 – 4 uro zbudila.Potem sem včasih lahko zaspala nazaj, večkrat pa tudi ne.
Ko sem zdravniku povedala, kako je, sva ostala samo pri tem, da naj tablete ne jemljem vsak dan in naj poskusim na kakšen drug način rešit nespečnost.
Tako sedaj poskušam, da zvečer tableta ne vzamem, ko pa se ob 2 uri zbudim , ga vzamem, da lahko zaspim nazaj in spim potem do 6 ure.
res ne vem, kako naj rešim mojo nespečnost.Mi lahko kaj svetujete.
Hvala in lep pozdrav.