Ne vem kaj mi je 🙂 ko mi je dolgčas, če nimam kaj za početi bi kar kaj jedla skoz! Zredila sem se za ene 5 kilogramov!!!! Prej sm imela tako fajn postavco zdaj se pa dobro počutim samo še v širokih hlačah, na kavbojke še pomislim več ne! Sploh ne vem kako naj shujšam? Sploh nimam volje! Me skrbi, da se ne zredim še bolj ker potem bo kriza shujšati nazaj! Rada bi se vpisala na aerobiko (vaje pilates, joga fit…mix za celo telo) +fitness! Pa vedno odlagam, češ še tale izpit za šolo naredim pol pa res začnem s telovadbo! Joooooooojjjj!!!!!!
Oj Si ena taka kot jaz. Prec obupam in ko pride kakšen dan si sploh ne upam iz hiše brez dolgega puloverja, ki zakriva mojo rit. (no ja krasne postavce nism mela nikol;))
Lahko bi se malo spodbujale kajne?
Glede aerobike ti svetujem, da se le vpiši, če imaš to možnost – jaz je nimam.
Vem da bi mogla najprej v glavi razčistiti in si reči, da ni grozno in da ti bo uspelo – vendar vem, da to ne pomaga kaj dosti. Jaz ne vem kako naj razčistim v glavi.
Sam obupat ne, jaz verjamem, da ti bo uspelo:)
Verjemi men ker sm bla na istem kot ti!
Fantu sm sam jamrala,da se redim – nč pa nisem nardila za to –
Vedno eni izgovori – ni cajta, ni denarja, izpiti!
Tako ne boš šla nikoli na aerobiko!
Jest sm se pol odločila, da vsak mesec bom pa že dala 10 jurjev na stran za aerobiko – da morm to naredit zase!!!
Zdej že tri mesce hodm vsak dan na aerobiko, tisto urco in pol mam zase, zmigam se kt pr norcih, ampak pol mam še več energije kt prej!
Rezultati so že vidni, mal morm še na prehrano popazt – do poletja mislim, da bo že super slika!
Ti pa – čimprej v kakšen center- brez izgovorov in z samokontrolo boš vidla da se vse da če se zares hoče!!!
ml
Oj oj!
A če tečeš al pa intenzivno plešeš na musko – a lohka pride do kakšnega efekta? Jaz zdaj, ko sem spet zdrava vsak dan malo potelovadim in malo pazim na hrano.
No Samuel, ti, ki vse veš. Svetuj mi kako naj nimam občutka krivde, če kaj pojem in kako naj se ustavim, ko se začnem nažirati.
Mogoče maš pač to srečo, da ne veš kako je, če ima človek probleme s prenajedanjem. Saj ti prvoščim, vendar si tud jaz želim enkrat bit srečna.
Težko me je razumet, sam pač sem en velik živčk in si ne znam pomagat.
pa pa
Nič kaj dosti ne razmišljaj. Kar pojdi na fitnes ali aerobiko, brez razmišljanja kaj in koliko boš tam telovadila. Lepo si plačaj karto in se preobleci. In si reci: “Bom samo 15 minut kolssarila (ali stepala ali tekla) in grem domov!”
Ti garantiram, da po 15 minutah ne boš šla domov, ampak boš odtelovadila celo uro. In potem se boš suuuper počutila in boš zadovoljna sama s sabo. Verjetno te bo požrešnost minila (ne boš hotela vsega “uničit”).
In naslednjič ti verjetno zopet ne bo za iti na rekreacijo. In se ponovno prisili (s finto – grem samo za 15 minut). Počutje bo zopet boljše. Tako bo x krat.
Lepega dne pa boš mogoče (če boš vztrajala) ugotovila, da je kolesarjenje, fitnes, tek, aerobika ali kakršnakoli oblika rekreacije velik užitek in tudi potrebna za sprostitev med učenjem, pred izpiti in drugimi stresnimi situacijami.
Srečno!
Naja
obcutka krivde nimas ko res nekej naredis za svoje telo…res res intenzivna vadba..taka da imas muskl fiber nasledn dan taka da si zmatrana..taka da cutis misice kako ti gorijo..potem lahk mirne volje brez obcutka krivde pojes marsikaj (seveda v normlanih kolicinah) dokler pa malo teces..malo popazis pa ne bo nic to si lahk sama ze zdej razlozis u speglu ane…manj jamraj pa vec delej al pa nehej!!!!!!
OK ma zanimiv je s tabo komunicirat (samuel) k kr mal skritiziraš ljudi. Pač rabm enga k me mal nakrega:))
No u glavnem zaenkrat se u špeglu še ne vid tojk grozn. No celulit se je začel mal delat:(( sam se pač bojim, ker pač moji predniki niso ravno vsi suhi in se pač bojim.
Pa želodčna kislina mi nagaja in bi zarad tega mgla spremenit prehrambene navade.
No odločla sm se, da bom poslušala tvoj nasvet in nehala tipu in ostalim jambrat kakšna sem, ampak bom kej ukrepala.
In kakšna je intenzivna vadba, ki jo lahko izvajaš doma v sobi? Brez kakršne koli opreme?
Kaj pa prehrana?
hja je tko da je preventiva vedno boljs kot kurativa…tako naj bode tud pri tvojem primeru in tvojih prednikih…kar se prehrane tice…je bio toliko ze povedanega na forumu da je kratkomalo skoda zgubljat besed in pa nabirat kilometrov na tipkovnici…samo povem da jaz jem prakticno vec ali manj vse (s pico vred) in ne stejem kalorij kot nekateri na forumu….pazim na pet obrokov(tako kot vsi)…in pa da so oh razporejene takrat ko je to potrebno…se pravi zjutraj in po treningu……glede ostalih priboljskov….zacet je najtezji…tud pr men,.,,sam sem reku ce bom se ena jamrajoca pokvarjena lajna nau nikol nic…in omejis res kar potrebujes….brez trikov….brez problema…trening doma…naj povem da doma nisem nikol tko dobr mogu vadt koker na fitnesu in je res najboljs da spravs svojo rit v fitnes in tam na fest zacnes trenirat….moji treningi vecini ne ustrezajo, meni pomagajo…ce hoces dobre rezultate so odrekanja in napori….samo se splaca(meni) ..kolk se tebi ocen sama….doloc si datum ..do tega datuma sem taka in taka..ce nism sem vredna samo se za v smeti al pa da me pes na cesti poscije….ce se toliko cenis.,..potem ves da ti ni pomoci…razmisl…ne mislm pa pametvat…vsak dela sam s sabo kar hoce….samo na zivce mi pa grejo jamranja ..ker je folk prelen da bikarkoli sam zase naredu….
sam sem vcasih delal do dvanajstih zvecer pa sem doma se vedno naredu eno uro sklec in trebusnih pa sel tect vn,…odvisn je sam kolk hoces narest zase……sam sej ..najlazji je doma zdet na kavcu in jest cips….pateticne lenobe
No sj bi hodila v fitnes,če bi ga le mela v bljižini. Za 30 km od doma se mi zdi pa kr mal deleč.
O sej vadit bom pa že začela. Oz. že kak teden bolj pogosto tečem in delam razne vaje. Ja moj cilj bo, da bom do poletja toliko preoblikovala postavo, da si bom upala obleči kratke hlače brez sramu.
In da mi pol ne bo nerodno it na morje. To je pač realen cilj, ker se telo ne spreminja tako hitro.
Želim pa si že kake spremembe do začetka maja, ko imam maturantski ples.
Torej, jambrala pa ne bom več, da ti ne bom kravžljala živčkov:))
Pa tele tvoji odgovori mi bodo v pomoč:)
pa pa
Ja danes sem te pa ubogala:)
Po dveh tednih sem se prekršila glede čokolade in pojedla tri krogce nekih čokolad. Najprej sm bla huda nase, pol sm si pa rekla – telo je pač to rablo in zarad tega me še ne bo pobralo. Pa tud želodčna kislina ne bo zarad tega znorela. Da mam pa še bl mirno vest, sm pa še počepe in trebušnjake delala.
Torej, če ne bo res sped začelo snežiti, bom lohka začela rolat. pa proti večeru šla celo ven teč. Zdej ne morem, ker sem zlo občutljiva na mraz in takoj zbolim.
Torej, hrana ni moj sovražnik, po novem pa tudi ne bo moj prijatelj kadar bom živčna! Se bom probala s čim drugim potolažt.
lep vikend!
se še kej oglasm
zanimiva ideja. Mogoče bom probala. Dons sem taka čudna in skojz živčna in živčki udarjo ven in s tem se poveča moja želja po hrani. Torej dva dni pretiravanja.
Sedaj pa spet veselo na pot in brez pretiravanja. In odločla sm se, da bom si ob nedelah prvošla kej dobrga – vsaj par tednov, da se bom med tednom s tistim dnevom tolažla.
Uspelo mi bo, ker je blu res dost jambranja!