Nasilnistvo
Pozdravljeni
Sem zrtev nasilja s strani bivsega partnerja. Skupaj sva bila kratek cas,brez otrok,nisva zivela skupaj.
Zacetek meden in sladek. Bil je zelo razumevajoc,ustrezljiv,prijazen,karizmaticen.
Po nekaj mesecih sem zscela opazati zelo grdo obnasanje do svojih otrok. Ima dva otroka z dvema razlicnima zenskama. Kasneje sem zvedela da imata z bivso zeno kazenski postopek na sodiscu zaradi nasilja v druzini. Druga bivsa partnetka je ravno tako rekla da jo je udaril. Jaz vsemu iskreno nisem verjela ker je vse tako samozavestno izpodbijal in zmanipuliral.
Kasneje sem tudi sama zacela opazati grdo obnasanje,zaljenje,vpitje. Jaz tega ne delam in mi je bilo cisto mimo. Velikokrat zakljucevala odnose ker ni klapalo.
Pride januar in me je fizicno in psihicno napadel. Unicil telefon,me odrival,zalil in vpil name. Prijavo sem podala na PP. Dokazov da mi je telefon unicil nimam on pa trdi samozavestno da mi telefona ni unicil.
Dobival je policijske prepovedi priblizevanja ker je prihajal k meni zvonit na vrata in me klicarit. Tudi preko svoje starejse hcere in bratranca. Noro.
Februarja sem se naivno vrnila nazaj. Ja..vem..neumno do amena. Naj omenim da sem soodvisna od odnosov in je to meni kot droga. Hodim na psihoterapije in pocasi prihajam k sebi. Nekemicna odvisnost je zelo huda stvar in sem zaradi tega depresivna in anksiozna. Vsakic ko sem koncala zvezo je on klicaril in mi enostavno ni dal miru jaz pa vedno znova popustila. Vsakic ko sem mu objasnila da je konec da naj me ne klice vec da naj mi da mir sem ga prijavila da krsi prepoved. Posiljal od wolta neka darila na skrivaj in dostavljalcu govoril da naj ne pove kdo posilja. Me cakal pred blokom-vsakic ko sem koncala zvezo!
In tako sem prijavila 4x.
Ko sva imela narok za prepoved peiblizevanja sem jaz izpadla kriva in je bila sodnica vidno na njegovi strani. On je vpil v dvorani,se mi smejal ko sem jokala ko sem podozivljala januar. Sodnica pa ni storila nicesar. Ze pred obravnavo sem izrazila zeljo da imava zaslisanje posebaj pa je zavrnila. Ker sem vedela da bo vplival name in tocno to je pocel. Ima tudi odvetnika ki se ocitno zelo dobro razume z vsemi sodniki kar se je videli ko sem cakala pred dvorano in mu je sodnica rekla da bodo resili?! Prosim?!
Skratka…pocutila sem se da sem jaz kriminalec.
Sedaj cakamo sklep sodnice.
Me je pa vmesnem casu,po naroku zopet kontaktiral. Pisal in klical. Ceprav sem na naroku pred vsemi povedala da naj mi da mir,da naj me ne klice in nd pise.
Jaz njega pustim lepo pri miru in zekim da tudi on mene. Kazenski postopek bo ko bo,verjetno prepozno kot je go v slovenskem sodstvu.
Zdaj pa mene zanima..ali je on po naroku se imel prepoved priblizevanja ? Lahko to ponovno prijavim,glede na to da sem pred sodnico rekla da naj me pusti na miru in da zelim mir?ali se lahko pritozim v primeru da sklep razveljavi? Koliko casa imam za pritozbo?
Nerazumem kako lahko zrtev nasilja ki je vec kot ocitno odvisna od odnosov kaznovana. Vracala sem se nazaj velikokrat in tudi sla stran velikokrat. Tezko mi je bilo. In zaradi tega moram samo jaz placati kazen? Jaz ce ne bi bila odvisna tega ne bi pocela. Delam na sebi da se opolnomocim in da odkorakam iz takega odnosa cim vidim da ni ok. Se trudim. Ne zdi se mi pa posteno da sem zato kaznovana. Ze tako mi je hudo.
Prosim za nasvete in mnenje. Ce je katera ze bila v podobni situaciji.
Hvala lepa