Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Naravna sredstva za zdravljenje vnetega grla

Naravna sredstva za zdravljenje vnetega grla

Pozdravljene!

4 letna hčerka ima ponavljajoče se angine, ki jih zdravimo z antibiotiki. Da bi se izognili antibiotikom (ki so škodljivi) vas prosim, če po vaših izkušnjah obstajajo kakšna naravna sredstva, da bi pozdravila vnetje grla.

Vsem hvala za odgovore!

Poskusi z grgranjem žajblja,materine dušice… . Največ ti bodo svetovali na naslovu foruma:Zdravilna zelišča.

Nam je dr. ORL svetoval, naj vsaki dan pije limonin sok z malo vode, s slamico. Zato, da C vitamin čim dalje deluje oralno. Tudi mi smo imeli ponavljajoče angine, po končani kuri antibiotikov je bil streptokok še vedno prisoten. Zaenkrat še ni zbolel, upamo, da smo ga premagali. Angino je imel v petih tednih 3krat (poterjeno). En čas je grgral tudi žajbelj-čaj.

Kako je imeti ponavljajoče angine lahko povem iz prve roke, saj sem s tem imela precej težav v otroštvu. Dobila sem že napotnico da grem na odstranitev mandljev, ko mi je ena starejša gospa povedala, da si naj naredim obhladek iz čebule, pa imam mandlje še sedaj.
In sicer: veliko čebulo razrežeš na drobne tanke koščke (dejansko jo nasekljaš z nožem) in jo položiš v rutico. To rutico potem zviješ v pas tako, da je med čebulo in tistim delom, ki ti pride okrog vratu samo ena plast blaga. Pred spanjem si takšno rutico zavij okrog vratu. Smrdiš ko sam hudič, pomaga pa res.
Meni je pomagalo. Od takrat sem imela angino mogoče 1x na dve leti, kar ni neka panika. Pa še takrat me je hitro minila, če sem si naredila tak obhladek.

Ronjavček, ali moraš imeti obkladek celo noč na vrato?
lp t

poskusi še naslednje:
propolis kapljice, takoj ko pride do vnetega grla, da preprečiš angino
karamelno mleko
volnena ruta okrog vratu čez noč
pri nas zaenkrat deluje.

Ja ja, celo noč imaš gor. Ko zjutraj snameš rutko vidiš, da je čebula čisto osušena. Meni je pomagalo, upam da bo vam tudi.

Dieta s surovimsadjem, predvsem svež korenčkov sok in citrusi!