Napenjanje in čudno blato
Že kakšno leto imam težave z prebavo, predvsem se kaže kot mehko blato, zadnje čase pa opažam tudi nekakšno sluz v blatu bele barve, ki pa ni pomešano. Na veliko potrebo hodim redno (1-2), redko tudi 3-4. Imam občasne težave z hemeroidi, predvsem po fizičnih naporih, ki jih uspešno zdravim z kremami, pri tem, da sem imel včasih tudi svežo kri na blatu. Po 14 dnevih so se hemeroidi “pozdravili”.
Ves ta čas, pa imam predvsem v večernih urah probleme z vetrovi ne glede na to kaj pojem, vetrovi so zelo pogosti, v levem spodnjem delu trebuha se slišijo čudni zvoki (pokanje ipd.), ki po kakšnih pol ure minejo. Bil sem pri zdravniku (1 leto nazaj) ki me je poslal na UV trebuha, kjer niso našli ničesar. Drugače z želodcem nimam nobenih problemov (kislina ipd.) ali bolečin, vse kar je so vetrovi in manjše bolečine ob tem v levem spodnjem delu trebuha. Če zaužijem hrano ki napenja, se pojavi včasih tudi driska, bolečine pa so večje na omenjenem mestu.
Predvsem me skrbi napenjanje in bela sluz v blatu, star sem 27 let. Sumim na kakšno bolezen črevesja (kronična), zanima me vaše mnenje in način zdravljenja takšnih obolenj.
Hvala.
Zanimivo je tudi, da je blato zelo blede barve, skoraj rumenkasto oziroma svetlo rjavo ne glede na to kaj pojem. Pred kakšnimi 2 meseci sem jemal antibiotike zaradi vnetega grla in takrat nisem imel praktično nobenih prebavnih motenj, tudi bel jezik ki ga imam se je “pozdravil” oziroma je dobil normalno rdečo barvo. To noč sem se celo zbudil ob 02:00 da sem šel na veliko potrebo, kar se mi zdi zelo čudno. Ali je lahko to posledica tega ?
Hvala in lep pozdrav.
Spoštovani!
Mogoče bi bilo potrebno preveriti delovanje trebušne slinavke in jeter. Vsekakor se mora z vašimi težavami spopasti zdravnik neposredno, ker takole na daljavo ne vidim nekih jasnih diagnoz, ker se problematika prepleta in za njo se lahko skrivajo številne bolezni, za katere pa nimam dovolj podatkov.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Dober dan,
nekaj podobnega se je dogajalo tudi meni, več let.
Nato pa smo nekako ugotovili, da imam alergijo,intoelranco na žitarice in kar nekaj druge hrane. Če se strogo držim diete, je stanje veliko boljše. Se pa prekrški takoj poznajo na poslabšanju.
Samo toliko, da človek pomisli tudi v to smer. Ker sedaj ugotavljam, da je teh alergij ogromno, zelo težko pa je priti do tega spoznanja.
Lep dan, Marusa