Odločam se za nakup novega treking kolesa. Zanj sem pripravljena dati tam nekje do 120 tisoč SIT. Lani sem naredila v sezoni 1750 km, večinoma se vozim v okolici Ljubljane – barje, pri Polhovem gradcu, Horjulu, torej po asfaltu. Moj namen oz. cilj je rekreacija in ne kaj več, pa tudi rosno mlada več nisem. Torej, kaj mi priporačate?
Pa še to: še lansko jesen sem hotela nabaviti jakno “windstopper” za hladnejše obdobje – marec, morda še april, pa je nikakor ne dobim, vse, kar se jih sprobala, so mi v prsih preozke. Prodajalka mi je sicer rekla, da so modeli za moške in ženske, ampak se mi zdi, da so prej za moški spol kot za ženski. Kaj mi svetujete, kje bi jo lahko dobila? Verjetno pa bo treba počakati do jeseni, se mi zdi.
odvisno kakšen okvir ti bolj ustreza
npr. scott, merida, garyfisher so bolj športni, focus, marin, cube bolj “tursitični”
za ta denar dobiš kar dobro kolo (ALU okvir, oprema ranga shimano alivio, vzmetne vilice). Poskusi več različnih modelov, da vidiš, kaj ti ustreza. Mogoče najdeš kaj iz lanske zaloge. Ne kupuj v supermarketih (ala hervis, intersport…), ampak pri specializiranem trgovcu.
Glede windstoperja – jaz imam jakno iz hoferja za 14 EUR in sem letos praktično celo zimo kolesaril (če je bilo malo nad 0 stopinj). Drugače so jakne iz pravega WS kar drage (okoli 20 jurjev in več).
Hm, jaz sem dal 40k SIT (oz. fotr mi ga je kupil). Se mi je pokvaril po štirih mesecih, uveljavil garancijo, sedaj imam novega. Na obeh skupaj sem naredil virtualnih 4500 km v letu in štirih mesecih (upam, da je ta številka kaj primerljiva s pravo vožnjo).
Pa pri vožnji s tem kolesom je pomemben pulz. Za hujšanje: 60% do 70% teoretično maksimalnega pulza, ki pa je: 220 – starost.