Najdi forum

Potem, ko sem se uspešno pretolkel čez vse reklame, ki iz te spletne strani skačejo kot zajci iz grma, mi je uspelo domisliti naslov, ki naj nekaj pove ali namigne o vsebini tega pisanja. Pred začetkom pisanja sem prebral nekaj tem na tem forumu, predvsem glede odnosov in spoznavanja novih ljudi v našem življenju in moram reči, da sem se kakšni temi od srca nasmejal, ob kakšni spet sočustvoval, zato to pišem z mešanimi občutki.

Na koncu sem se vseeno vdal nekakšnemu lahkotnemu optimizmu, da mi morda vseeno lahko uspe spoznati žensko med štiridesetim in petdesetim letom, s katero bi dvajset let uživala na polno, potem pa se počasi skupaj postarala. Od tod tudi naslov, saj je za ljudi okoli petdesetega leta, kamor spadam tudi sam, najlepših dvajset let še pred nami. Morda se to zdi optimistična trditev, a če je človek telesno zdrav, psihično in duhovno pri močeh, zadovoljen z materialnimi stanjem, ki ga je ustvaril, potem se  vsa zadeva že drugače sliši. Zraven tega v teh letih človek ni več toliko zaverovan v kariero, čezmerno delo, družbeni status in nujnost uspeha kot družbene norme.

Življenje človeka malo strezni, rečemo po domače. Da pa v teh letih človek ponovno išče bližino, pa seveda tudi pomeni, da se kakšna zgodba z odnosi ni izšla po pričakovanjih. Tudi moja se ni, na kar seveda nisem ponosen in se vsaj nekoliko zavedam svojega deleža pri tem. Sebi v zagovor lahko rečem, da zdaj morda bolj poznam svoje sposobnosti in omejitve in sem lahko bolj realen glede vstopanja v odnose. Vsaj tako si predstavljam vse skupaj.

Na forume ljudje prihajamo iz več razlogov. Nekaterim predstavlja branje zgodb drugih ljudi nekakšno čustveno hrano, ki je danes v svetu tako primanjkuje, morda iskanje pomoči- za rešitev kakšne svoje težave. Tukaj sem tudi zato, ker se v realnem življenju gibljem v krogih, kjer takšne osebe še nisem srečal. Vem, da je pričakovati to tukaj bolj ali manj podobno zadetku na lotu, da bi človeku uspelo spoznati resnično v redu osebno, ki je po spletu okoliščin tudi samska in si želi koga spoznati.

Ko sem tuhtal o vsem tem sem pomislil, da pa mojo temo prebere kdo, ki morda takšno osebo pozna :). Šalo na stran, moj namen je resen. O sebi bi raje kaj več napisal zasebno, povem naj le to, da sem radovednega duha, športnega načina življenja, brez obveznosti, vajen mesta in podeželja, z aktivnim življenjskim slogom in solidno službo. Najlepših dvajset let bi rad preživel v družbi sebi primerne družice.

New Report

Close